ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρώσοι επιχείρησαν να επηρεάσουν Αμερικανούς ψηφοφόρους μέσω Pokémon Go

09:00 - 14 Οκτ 2017 | Τεχνολογία
Ρώσοι επιχείρησαν να επηρεάσουν Αμερικανούς ψηφοφόρους μέσω Pokémon Go
Στην επιφάνεια ήρθαν λεπτομέρειες σχετικά με μία ρωσικής προέλευσης διαδικτυακή «εκστρατεία», η οποία είχε στόχο να επηρεάσει την αμερικανική πολιτική σκηνή, μέσα από πληθώρα πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης.

Η ομάδα προσποιήθηκε ότι ανήκει στο κίνημα Black Lives Matter και χρησιμοποίησε υπηρεσίες όπως το Facebook, το Instagram, το Twitter, το YouTube και το Tumblr για να διαδώσει το στοχοθετημένο μήνυμά της.

Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη έκπληξη ωστόσο, είναι η αποκάλυψη ότι η ομάδα χρησιμοποίησε μέχρι και τη δημοφιλή εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας Pokémon Go για να διαδώσει τα διαιρετικά της μηνύματα.

2017 10 12 image 21

Η ρωσικών συμφερόντων ομάδα αυτοαποκαλούνταν «Don't Shoot Us» και φαίνεται να ελεγχόταν από το Internet Research Agency. Σύμφωνα  με το CNN, η σελίδα τους στο Facebook ήταν ένας από τους σχεδόν 500 λογαριασμούς που αποκλείστηκαν μετά την αποκάλυψη των ρωσικών τους διασυνδέσεων. Η ομάδα δημοσίευσε προσεκτικά επεξεργασμένα μηνύματα σε όλα τα κανάλια της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να κάνει τους χρήστες να επιστρέφουν και να κάνουν κλικ σε περισσότερα άρθρα.

Πού «κολλάει» λοιπόν το παιχνίδι Pokémon Go; Η ομάδα δημιούργησε έναν διαγωνισμό, στον οποίο οι συμμετέχοντες έπρεπε να δώσουν στα Pokémon τους το όνομα ενός θύματος αστυνομικής βίας, όπως για παράδειγμα ο Eric Garner, και στη συνέχεια να ανταγωνιστούν για να κατακτήσουν «γυμναστήρια» με αυτό το Pokémon. Ο πιο επιτυχημένος, υποτίθεται ότι θα λάμβανε μια δωροεπιταγή αξίας 100 από την Amazon.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν κάποιος συμμετείχε ή κέρδισε στο διαγωνισμό, αλλά αυτό δείχνει πόσο μακριά ήταν πρόθυμη να φτάσει η Ρωσία για να διαιρέσει τους αμερικανούς ψηφοφόρους και να υπονομεύσει την πολιτική των ΗΠΑ.

Η ομάδα κατέληξε να συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες views στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι λογαριασμοί της σε Facebook, Instagram και Twitter έχουν κατέβει, αλλά οι σελίδες της σε YouTube και Tumblr φαίνεται ότι εξακολουθούν να είναι ενεργές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.