ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

iPhone:Πως να προστατέψετε τους κωδικούς σας από νέα ψηφιακή απάτη

07:00 - 17 Οκτ 2017 | Τεχνολογία
iPhone:Πως να προστατέψετε τους κωδικούς σας από νέα ψηφιακή απάτη
Μια νέα ψηφιακή απάτη ελλοχεύει τον τελευταίο καιρό για όλους τους χρήστες συσκευών Apple και κυρίως iPhone, η οποία αποσκοπεί στην υποκλοπή των κωδικών Apple ID των χρηστών και κατ’ επέκταση την απόσπαση προσωπικών πληροφοριών τους.

Η συγκεκριμένη ψηφιακή απάτη είναι πολύ καλά σχεδιασμένη για να ξεγελάσει ακόμη και τους πιο έμπειρους χρήστες. Συγκεκριμένα σε διάφορες εφαρμογές, οι οποίες παρουσιάζουν ένα πεδίο για καταχώρηση κωδικού έχει δημιουργηθεί μια ψεύτικη φόρμα η οποία μπορεί να ξεγελάσει τον χρήστη να καταχωρήσει τον κωδικό του.

 

sfsidoh2

 

Η φόρμα καταχώρησης κωδικού είναι αρκετά αληθοφανής και πολλοί είναι εκείνοι οι χρήστες που βάζουν ασυνείδητα τον κωδικό τους δίνοντας πρόσβαση στους απατεώνες στις πληροφορίες τους.

Από την στιγμή λοιπόν που κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στο Apple ID αποκτά πρόσβαση σε ότι είναι αποθηκευμένο στο τηλέφωνο. Μεταξύ άλλων κωδικούς, μηνύματα, φωτογραφίες και άλλα.

Ωστόσο υπάρχει ένας απλός τρόπος για να εξακριβωθεί η απάτη . Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ο χρήστης προκειμένου να μην πέσει στην παγίδα είναι τα εξής:

  • Η συσκευή ζητά καταχώρηση κωδικού.
  • Στη συνέχεια ο χρήστης πατάει το home button.
  • Αν η φόρμα καταχώρησης κωδικού προέρχεται από μια κακόβουλη εφαρμογή τότε θα εξαφανιστεί.
  • Αν είναι πραγματική τότε θα παραμείνει στην οθόνη και ο χρήστης μπορεί να καταχωρήσει τον κωδικό του.

sfsidoh1

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.