ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι νέοι πιο «απρόσεκτοι» με τους κωδικούς πρόσβασης

08:00 - 20 Οκτ 2017 | Τεχνολογία
Οι νέοι πιο «απρόσεκτοι» με τους κωδικούς πρόσβασης
Όλο και συχνότερα προκύπτει το ζήτημα της διαδικτυακής ασφάλειας, με μεγάλες εταιρείες όπως η Yahoo και η Equifax να έχουν πέσει επανειλημμένα θύματα μαζικών παραβιάσεων δεδομένων το τελευταίο διάστημα.

Παρά τα πολυσυζητημένα αυτά περιστατικά, πολλοί άνθρωποι συνεχίζουν να έχουν τη στάση… «δεν θα συμβεί σε μένα», παραμελώντας την τακτική αλλαγή των κωδικών πρόσβασής τους και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την προστασία τους.

Η αλλαγή των κωδικών πρόσβασης είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να προστατεύσει κανείς τον εαυτό του online, ωστόσο μια πρόσφατη έρευνα του YouGov διαπίστωσε ότι το 28% των ενηλίκων στις ΗΠΑ, χρησιμοποιεί τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης για τους περισσότερους λογαριασμούς του στο διαδίκτυο.

passwords cotd1018

Όπως διακρίνεται στο παραπάνω γράφημα από το Statista, οι νέοι ηλικίας 18-34 ετών είναι ιδιαίτερα απρόσεκτοι με τα passwords τους, συγκριτικά με τους μεγαλύτερους χρήστες του διαδικτύου.

Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό στατιστικό, δεδομένου ότι η νεότερη γενιά έχει περάσει ένα τεράστιο μέρος της ζωής της «δικτυωμένη» και θα έπρεπε να γνωρίζει καλά τους κανόνες του διαδικτύου μέχρι τώρα.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:29 - 19 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.