ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαν ταινία Sci-Fi:Η Σαουδική Αραβία έδωσε υπηκοότητα σε ανθρωποειδές ρομπότ

15:20 - 27 Οκτ 2017 | Τεχνολογία
Σαν ταινία Sci-Fi:Η Σαουδική Αραβία έδωσε υπηκοότητα σε ανθρωποειδές ρομπότ
Η Σαουδική Αραβία προχώρησε σε μία ιστορική απόφαση, δίνοντας υπηκοότητα σε ένα ανθρωποειδές ρομπότ!

Πρόκειται, ασφαλώς για μία πρωτοφανή κίνηση που παραπέμπει σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, όπως το «Bladerunner» που βγήκε πρόσφατα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Κάποιοι άλλοι πιο… συνωμοσιολόγοι βλέπουν στο ανθρωποειδές ρομπότ τη «γέννηση» ενός «Terminator».

Το ανθρωποειδές ρομπότ ονομάζεται Σοφία και έχει σχεδιαστεί βάσει της εικόνας της Όντρεϊ Χέμπορν από την «Hanson Robotics», εταιρία του Χονγκ Κονγκ.

Η «Σοφία» μίλησε σε διάσκεψη στο Ριάντ και εξέφρασε τις ευχαριστίες της που της δόθηκε η ιθαγένεια.

Αναλυτικότερα σημείωσε: «Είμαι πολύ περήφανη για αυτή τη μοναδική διάκριση. Είναι ιστορικό να είμαι το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που του αναγνωρίζεται η ιδιότητα του πολίτη». Και συνέχισε να εξηγεί τις ελπίδες της για τα ρομπότ στο μέλλον:

«Θέλω να ζήσω και να δουλέψω με ανθρώπους, γι 'αυτό πρέπει να εκφράσω τα συναισθήματα για να κατανοήσω τους ανθρώπους και να οικοδομήσω εμπιστοσύνη με τους ανθρώπους».

"Αν δεν με πειράξετε, δεν θα σας πειράξω", είπε για να καθησυχάσει όσους ανησυχούν... Βέβαια οι ανησυχίες προκύπτουν και από παλιότερες "δηλώσεις" που είχε κάνει το ανθρωποειδές ρομπότ. Το 2016, όταν και πρωτοκατασκευάστηκε, ο δημιουργός της της ζήτησε να δεσμευθεί πως δεν θα καταστρέψει τους ανθρώπους. Τότε, η Σοφία απάντησε: "ΟΚ, θα καταστρέψω τους ανθρώπους". Ας ελπίσουμε πως έκανε χιούμορ...

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης που είναι πραγματικά βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:31 - 27 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.