ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΔΕΤ: Πρόσκληση για την αξιοποίηση του ελληνικού υπερ-υπολογιστή

14:19 - 01 Νοε 2017 | Τεχνολογία
ΕΔΕΤ: Πρόσκληση για την αξιοποίηση του ελληνικού υπερ-υπολογιστή
Την πέμπτη κατά σειρά πρόσκλησή του απηύθυνε το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) σε επιστήμονες και ερευνητές που εργάζονται σε ελληνικά εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα, προκειμένου να υποβάλουν προτάσεις για να αποκτήσουν πρόσβαση στο εθνικό υπερ-υπολογιστικό σύστημα ARIS.

Οι προτάσεις για την αξιοποίηση του ελληνικού υπερ-υπολογιστή μπορούν να αφορούν ανοικτή έρευνα ανεξαρτήτως επιστημονικού πεδίου και πρέπει να κατατεθούν ηλεκτρονικά έως τις 27 Νοεμβρίου.

Η απόφαση για τις προτάσεις που επιλέχθηκαν θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2018 και η πρόσβαση στο σύστημα θα ισχύει για 12 μήνες.

Το ARIS (Advanced Research Information System) είναι το ισχυρότερο υπολογιστικό σύστημα στην Ελλάδα για επιστημονικές εφαρμογές. Τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούλιο του 2015 από την ΕΔΕΤ ΑΕ προσφέροντας ένα ισχυρό εργαλείο έρευνας στην εγχώρια επιστημονική κοινότητα. Μάλιστα, κατά την έναρξη της λειτουργίας του συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους 500 ισχυρότερους υπολογιστές του κόσμου (Top500.org), αν και πια δεν ανήκει στον κατάλογο. Το υπολογιστικό σύστημα σήμερα έχει μέγιστη θεωρητική υπολογιστική ισχύ 444 TFlop/s, μπορεί, δηλαδή, να εκτελεί 444 τρισεκατομμύρια μαθηματικές πράξεις το δευτερόλεπτο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.