ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λονδρέζικη εταιρεία δημιούργησε τον πρώτο do-it-yourself υπολογιστή για παιδιά

08:50 - 02 Νοε 2017 | Τεχνολογία
Λονδρέζικη εταιρεία δημιούργησε τον πρώτο do-it-yourself υπολογιστή για παιδιά
Το 2012, ο εξάχρονος Micah Klein παρουσίασε στον ξάδελφό του, Alex, μια πρόκληση: «Θέλω να φτιάξω τον δικό μου υπολογιστή, αλλά πρέπει να είναι τόσο απλό και διασκεδαστικό όσο τα Lego».

Πέντε χρόνια αργότερα, ο Alex Klein είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Kano, μια Λονδρέζικης startup, η οποία απευθύνεται σε παιδιά και σε άτομα που μαθαίνουν προγραμματισμό, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να «συναρμολογήσουν» τον δικό τους υπολογιστή με τα περιεχόμενα ενός κουτιού.

Με περισσότερα από 200.000 τέτοια κουτιά να έχουν πουληθεί σε 86 χώρες, η Kano ενισχύει τώρα την παρουσία της στα καταστήματα λιανικής πώλησης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα, την Τετάρτη ανακοίνωσε την εξασφάλιση χρηματοδότησης 28 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές.

«Είναι υπολογιστές που συναρμολογείς μόνος σου, σαν Lego» περιγράφει ο Klein. «Κατασκευάζεις υπολογιστές, οθόνες και ηχεία βήμα προς βήμα, ακολουθώντας ένα βιβλίο με ιστορίες, και στη συνέχεια μαθαίνεις πώς να γράφεις κώδικα για μουσική, τέχνες και παιχνίδια».

Ο Klein ίδρυσε την Kano με τον Yonatan Raz-Fridman και τον θείο του Saul Klein, στρεφόμενος στην πλατφόρμα Kickstarter για να υλοποιήσει την ιδέα του. Είχε θέσει ως στόχο τις 100.000 δολάρια, αλλά τελικά συγκέντρωσε πάνω από 1.5 εκατομμύρια από 13.000 υποστηρικτές. Τα πρώτα κουτιά με τους do-it-yourself υπολογιστές πουλήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2014.

«Σαν κάποιος που αντίκρισε πρώτη φορά το εσωτερικό ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή όταν κάποιο πολύ κοντινό μου άτομο θύμωσε μαζί μου και τον έκανε… χίλια κομμάτια, μπορώ να πω ότι αυτός ο μικρός “εγκέφαλος”, η motherboard, τα δεκάδες εξαρτήματα, μου φάνηκαν κάτι το ρομαντικό», εξομολογείται ο Klein.

Σήμερα, η Kano προσφέρει μια σειρά προϊόντων, από ένα ολοκληρωμένο κιτ ηλεκτρονικού υπολογιστή που περιλαμβάνει οθόνη, πληκτρολόγιο, πίνακα, ηχείο, μικρόφωνο κ.ο.κ., μέχρι αισθητήρες κίνησης και ένα «pixel kit» για να φτιάξεις την δική σου προγραμματιζόμενη οθόνη με φωτάκια LED.

deskproductfamily

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.