ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουλάχιστον 5 ώρες στα smartphones τους αφιερώνουν οι μισοί χρήστες

09:54 - 03 Νοε 2017 | Τεχνολογία
Τουλάχιστον 5 ώρες στα smartphones τους αφιερώνουν οι μισοί χρήστες
Έχουν αλλάξει τον κόσμο, όπως τον γνωρίζαμε και μάλιστα, σε ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Ο λόγος για τα smartphones, οι κάτοχοι των οποίων ξοδεύουν, σήμερα, περισσότερο χρόνο στο “έξυπνο” κινητό τους απ’ οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Έρευνα της Counterpoint (Global Consumer Insight) δείχνει ότι, σήμερα, σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιεί smartphone, με τις ετήσιες δαπάνες για νέο εξοπλισμό να ξεπερνούν τα $370 δις.

Σύμφωνα με την έρευνα, που παρακολουθεί τη συμπεριφορά των χρηστών smartphone, σε μόλις μια δεκαετία τα smartphones έχουν καταλάβει κεντρικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων, από την επικοινωνία στην κατανάλωση περιεχομένου έως το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η μελέτη διαπιστώνει ότι περισσότεροι από τους μισούς χρήστες smartphone, παγκοσμίως, αφιερώνουν πάνω από 5 ώρες ημερησίως στη συσκευή τους. Επιπλέον, ένας στους τέσσερις χρήστες ξοδεύει πάνω από 7 ώρες την ημέρα στα smartphones τους. 

Εξετάζοντας τις περιφερειακές τάσεις, η έρευνα διαπιστώνει ότι οι χρήστες δαπανούν περισσότερο χρόνο για τα smartphones τους στις αναδυόμενες χώρες απ’ ό,τι στις ανεπτυγμένες χώρες. Για παράδειγμα, οι χρήστες στην Ιαπωνία ξοδεύουν το λιγότερο χρόνο με τα smartphones τους, με το 43% να ισχυρίζεται ότι ξοδεύει λιγότερο από τρεις ώρες την ημέρα στη συσκευή τους. 

Περιήγηση στο Διαδίκτυο
Η περιήγηση στο Internet και το Gaming είναι από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες σε ένα smartphone. Κατά μέσο όρο, το 64% των ερωτηθέντων συνδέεται καθημερινά το Διαδίκτυο με το smartphone, ενώ το 62% χρησιμοποιεί το smartphone για παιχνίδια. Οι φωνητικές κλήσεις παραμένουν η προτιμώμενη επιλογή επικοινωνίας σε πολλές αγορές, όπως η Γερμανία και η Ιαπωνία, μπροστά από τα μηνύματα σε σύγκριση με τις αναδυόμενες αγορές στην Ασία και την Αφρική, όπου τα μηνύματα έλαβαν την πρώτη θέση. Ίσως, μάλιστα, ορισμένες από αυτές τις φωνητικές κλήσεις να χρησιμοποιούν υπηρεσίες over-the-top (OTΤ). Η παρακολούθηση βίντεο και η διαμονή σε κοινωνικά δίκτυα είναι η πέμπτη και η έκτη πιο δημοφιλής δραστηριότητα σε ένα smartphone.

Κορυφαίες περιπτώσεις χρήσης για χρήστες Smartphone

Κύκλος αντικατάστασης

Λόγω της αυξανόμενης εξάρτησης από τα smartphones, καθώς και της διαθεσιμότητας συσκευών σε προσιτή τιμή, ο μέσος παγκόσμιος κύκλος αντικατάστασης smartphone μειώθηκε σε 21 μήνες. Οι καταναλωτές στις αναδυόμενες αγορές έχουν γίνει πιο κινητικοί στην αντικατάσταση συσκευών από τους καταναλωτές στις ανεπτυγμένες αγορές. Η ανάπτυξη των κινεζικών εμπορικών σημάτων, που προσφέρουν υψηλότερες προδιαγραφές σε πιο προσιτές τιμές, ευθύνονται για τον ταχύτερο κύκλο αναβάθμισης. Οι Μεξικανοί χρήστες, σύμφωνα με την έρευνα, είναι εκείνοι που αντικαθιστούν το smartphone τους πιο σύντομα και συγκεκριμένα κάθε 18 μήνες. Αυτή η συμπεριφορά είναι, πιθανώς, συνέπεια του υψηλού ποσοστού χρησιμοποιημένων συσκευών στο Μεξικό, καθώς σχεδόν το ένα τρίτο έχει στην κατοχή του μια χρησιμοποιημένη συσκευή. Μάλιστα, ένας στους τρεις χρήστες στο Μεξικό είναι πιθανό να αναβαθμίσει τις συσκευές του κάθε δώδεκα μήνες. Στο άλλο άκρο της κλίμακας, οι Ιάπωνες χρήστες ανέφεραν ότι αντικαθιστούν τη συσκευή τους κάθε 26 μήνες, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όλες τις συμμετέχουσες χώρες. 

Μέσος κύκλος αντικατάστασης του Smartphone

 

Πηγή: sepe.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.