ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SingularityU ATHENS: Μια συναρπαστική ματιά στο μέλλον

17:49 - 09 Νοε 2017 | Τεχνολογία
SingularityU ATHENS: Μια συναρπαστική ματιά στο μέλλον
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνεται το SingularityU ATHENS για να φέρει το μέλλον στο σήμερα, μέσα από τις νεότερες εξελίξεις της παγκόσμιας τεχνολογίας και την θετική επίδρασή τους στην κοινωνία. Την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 18:00 στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του προγράμματός του.

Το SingularityU (‘U’ όπως University) είναι μια παγκόσμια κοινότητα σκέψης, έρευνας και επιχειρηματικών δράσεων που εξοικειώνει την κοινωνία με την ραγδαία εξέλιξη και επίδραση της τεχνολογίας. Ιδρύθηκε από δύο καταξιωμένους επιστήμονες, επιχειρηματίες και συγγραφείς, τον Ray Kurzweil και τον Peter Diamandis και δραστηριοποιείται  στο ερευνητικό κέντρο της NASA, στο Silicon Valley της Καλιφόρνιας. Εκεί, νέοι ηγέτες από τον ιδιωτικό, δημόσιο και επιχειρηματικό τομέα εκπαιδεύονται στις νέες τεχνολογίες με στόχο την επίτευξη, περαιτέρω ανάπτυξης και ευημερίας.

Στόχος του SingularityU Athens Chapter είναι να εξοικειώσει και να ενισχύσει την ελληνική κοινωνία με τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η ραγδαία εξέλιξη της  τεχνολογίας.  Τεχνολογία  που σίγουρα μπορεί να πυροδοτήσει την καινοτομία, την ανάπτυξη και την ευημερία που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Η Ambassador του SingularityU Athens Chapter, Νίκη Συροπούλου, δήλωσε: «Όπως ανακοινώσαμε στο πρόσφατο TEDx Academy το SingularityU Athens είναι γεγονός. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, η χώρα μας χρειάζεται τέτοιες πρωτοβουλίες, όπως το SingularityU Athens, περισσότερο από ποτέ. Αποστολή μας είναι να εμπνεύσουμε τα δημιουργικά και καινοτόμα μυαλά της χώρας μας, ώστε μέσα από τη χρήση της τεχνολογίας να διαχειριστούμε τις σημαντικές προκλήσεις και να ωθήσουμε την Ελληνική κοινωνία και οικονομία σε μια δημιουργική και αναπτυξιακή πορεία».

Οι Ομιλητές της εκδήλωσης του SingularityU Athens είναι οι: Νίκη Συροπούλου, Αρίστος Δοξιάδης, David Orban (SingularityU faculty, Director Italy), David Katz (SingularityU Faculty, Canada).

Οι εγγραφές για συμμετοχή στην παρουσίαση του SingularityU Athens έχουν ήδη ξεκινήσει στην ιστοσελίδα http://singularityuathens.org, όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την φιλοσοφία και τη δράση του SingularityU Athens Chapter.

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.