ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελλάδα εισέρχεται σταδιακά σε ταχύτητες οπτικών ινών

13:45 - 21 Νοε 2017 | Τεχνολογία
Η Ελλάδα εισέρχεται σταδιακά σε ταχύτητες οπτικών ινών
Το κενό που τη χωρίζει από άλλες “ώριμες” ψηφιακά αγορές της Ευρώπης επιχειρεί να κλείσει σταδιακά η Ελλάδα, λανσάροντας υποδομές δικτύου, που εξασφαλίζουν υπερ-ταχύτατο Internet. Οι πάροχοι, που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια αγορά, ανακοινώνουν από χθες την παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών, που παρέχονται μέσω οπτικής ίνας.

Cosmote και Wind εισέρχονται στο ρυθμό της οπτικής ίνας, ενώ, σύμφωνα με το sepe.gr ακολουθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και οι υπόλοιπες τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις της χώρας. Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν “πακέτα” υπηρεσιών, που υπόσχονται στους χρήστες ταχύτατο και αξιόπιστο Internet.

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, το COSMOTE Fiber  αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα. Με μήκος διαδρομής 43.000χλμ, σήμερα δίνει τη δυνατότητα σε πάνω από 2,7 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις να απολαμβάνουν πολύ υψηλές ταχύτητες Internet και προηγμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες μέσω οπτικών ινών. Με την ολοκλήρωση του έργου επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, τη δυνατότητα αυτή θα έχουν περίπου 3 εκατομμύρια νοικοκυριά  και επιχειρήσεις σε 650 πόλεις, κωμοπόλεις και οικισμούς, δηλαδή πάνω από το 60% των συνδέσεων της χώρας. Τελικός στόχος και αναπόσπαστο μέρος των τεχνολογικών σχεδίων του Ομίλου ΟΤΕ, είναι η οπτική ίνα να φτάσει στο σπίτι (Fiber-to-the-Home) και την επιχείρηση (Fiber-to-the-Business).

Η Wind, από την πλευρά της, γνωστοποίησε, χθες, ότι ξεκινά το λανσάρισμα των υπηρεσιών WIND Fiber, μέσω των οποίων “το download και το upload δεδομένων από το Διαδίκτυο γίνεται πιο γρήγορα από ποτέ, το streaming είναι αδιάλειπτο και το buffering αποτελεί παρελθόν”.

Όπως εξηγεί η εταιρεία, είτε πρόκειται για Live μετάδοση, είτε για upload φωτογραφιών ή βίντεο, είτε για αποστολή πολύ μεγάλων αρχείων, η πολύ μεγάλη ταχύτητα που προσφέρει η οπτική ίνα δίνει όλη τη δύναμη στον χρήστη. Ταυτόχρονα, το Wi-Fi γίνεται πιο ισχυρό από ποτέ και μοιράζει υψηλές ταχύτητες σε όλο το σπίτι, ενώ οι χρήστες μπορούν, πλέον, να συνδέσουν πολλαπλές συσκευές στο δίκτυο ταυτόχρονα με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Οι υπηρεσίες WIND Fiber είναι ήδη διαθέσιμες σε 800.000 γραμμές σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας για πρώτη φορά σταθερές ταχύτητες 100 και 200 Mbps. 

Δίκτυα
Σύμφωνα με τη Wind, η δημιουργία του ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών της WIND, μια επένδυση που θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2019, προχωρά εντός χρονοδιαγράμματος. Ήδη, έχει ολοκληρωθεί στο 100% το δίκτυο οπτικών ινών στην Καλαμάτα, ενώ σημαντική είναι η πρόοδος στην Αττική, που θα συνεχιστεί εντατικά και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2018. Αντίστοιχα, στο 1ο εξάμηνο του 2018, θα ολοκληρωθεί το δίκτυο οπτικών ινών της WIND στη Λάρισα. Το 2019 θα είναι διαθέσιμο το δίκτυο της εταιρείας σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.

Μάλιστα, η Wind, έχοντας προχωρήσει πρώτη σε κατασκευή και λειτουργία πιλοτικού δικτύου οπτικών ινών από τα μέσα του 2017, σήμερα γίνεται ο πρώτος εναλλακτικός πάροχος, που δίνει υπηρεσίες χονδρικής στη χώρα μας, καθώς επίσης και ο πρώτος πάροχος που δίνει υπηρεσίες FTTH στη χώρα. 

Προγράμματα
Τα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiber, που ανακοίνωσε χθες ο ΟΤΕ, προσφέρουν ταχύτητες έως 200Mbps, ενώ παρέχεται, για πρώτη φορά, “Εγγύηση Πραγματικής Ταχύτητας”.

Τα νέα προγράμματα COSMOTE Double Play Fiber είναι από χθες διαθέσιμα, προσφέροντας απεριόριστο Internet με ταχύτητες που φτάνουν τα 100Mbps ή τα 200Mbps, απεριόριστες κλήσεις προς όλα τα εθνικά σταθερά δίκτυα και χρόνο ομιλίας προς εθνικά κινητά ή/και κλήσεις προς διεθνή σταθερά.

Ο ΟΤΕ προσφέρει σε όλους τους νέους και υφιστάμενους συνδρομητές των προγραμμάτων Double Play Fiber & Business Double Play Fiber με ταχύτητες 30Mbps και άνω, εγγύηση πραγματικής ταχύτητας. Πλέον, οι συνδρομητές μπορούν να γνωρίζουν την πραγματική ταχύτητα της σύνδεσης τους, πριν από την αγορά της και βάσει αυτής να επιλέγουν το καταλληλότερο πρόγραμμα για εκείνους. Σε περίπτωση που η πραγματική ταχύτητα δεν είναι αυτή για την οποία ενημερώθηκε ο συνδρομητής αρχικά, τότε θα μπορεί να μεταβεί στο πρόγραμμα της αμέσως μικρότερης ταχύτητας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 13:49 - 21 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.