ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Υποκατάστατο τηλεφώνου»: Η… μεθαδόνη των εθισμένων στα smartphone

09:30 - 28 Νοε 2017 | Τεχνολογία
«Υποκατάστατο τηλεφώνου»: Η… μεθαδόνη των εθισμένων στα smartphone
Μήπως είστε εθισμένοι στην… οθόνη σας; Μήπως έχετε φτάσει στο σημείο να απλώνετε αντανακλαστικά το χέρι σας για να πιάσετε το κινητό σας τηλέφωνο, όταν είστε νευρικοί, βαριεστημένοι ή ξάγρυπνοι;

Ο Klemens Schillinger, σχεδιαστής προϊόντων με έδρα την Αυστρία, είχε μια πρωτότυπη -όσο και περίεργη- ιδέα που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ολοένα αυξανόμενη ανάγκη του σημερινού ανθρώπου να παίζει διαρκώς με το smartphone του.

To «υποκατάστατο τηλεφώνου» (Substitute Phone) δεν διαθέτει κυκλώματα πυριτίου, οθόνη LCD ούτε τίποτα άλλο ηλεκτρονικό.

Πρόκειται για ένα κομμάτι πλαστικού σε σχήμα smartphone (μιμείται ακόμα και το βάρος μιας κινητής συσκευής, χάρη στη χρήση ενός βαριάς μορφής πλαστικού που ονομάζεται ακετάλη), με μια σειρά από χάντρες.

Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία του εν λόγω υποκατάστατου, είναι ότι επιτρέπει στον «χρήστη» να κάνει κινήσεις με τα δάκτυλά του πάνω στις χάντρες, παρόμοιες με εκείνες που θα έκανε για διάφορες λειτουργίες στο τηλέφωνό του. Κάθετα και οριζόντια swipes και «τσιμπήματα» για μεγέθυνση ή σμίκρυνση, για παράδειγμα.

Αυτό -θεωρητικά τουλάχιστον- θα σας προσφέρει την φυσική αίσθηση που έχετε όταν παίζετε με το τηλέφωνό σας, βοηθώντας σας παράλληλα να απεξαρτηθείτε από το συνεχές άσκοπο τσεκάρισμα των ειδοποιήσεων και του newsfeed σας.

Εάν ενδιαφέρεστε, ο Schillinger έχει σχεδιάσει πέντε τέτοιου είδους «τηλέφωνα», τα οποία θα είναι σύντομα διαθέσιμα στην αγορά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.