ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Samsung: Μια καινοτομία για να μην ξεμείνετε ποτέ από μπαταρία

09:00 - 30 Νοε 2017 | Τεχνολογία
Samsung: Μια καινοτομία για να μην ξεμείνετε ποτέ από μπαταρία
Πρόσφατα το ινστιτούτο τεχνολογίας της Samsung ανακοίνωσε πως κατάφερε να δημιουργήσει μια τεχνολογικά εξελιγμένη μπαταρία, η οποία έχει τη δυνατότητα να φορτίσει πλήρως σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, αν υποθέσουμε πως έχουμε μια μπαταρία που χρειάζεται μια ώρα για να φορτίσει με τη σύγχρονη τεχνολογία φόρτισης, η Samsung ισχυρίζεται πως η νέα της καινοτομία μπορεί να φορτίσει την ίδια μπαταρία σε 12 μόλις λεπτά.

Η νέα αυτή τεχνολογία περιλαμβάνει ένα στρώμα ατόμων άνθρακα από γραφίτη, γνωστό ως γραφένιο, το οποίο είναι "100 φορές πιο αποτελεσματικός αγωγός  ηλεκτρικής ενέργειας από τον χαλκό ". Παράλληλα το γραφένιο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει ηλεκτρική ενέργεια "140 φορές πιο γρήγορα" από τη σύγχρονη τεχνολογία.

Η νέα τεχνολογία φόρτισης της Samsung θα δώσει στις κινητές συσκευές περισσότερη “ζωή” στις μπαταρίες σε σχέση με αυτή που έχουν σήμερα, καθώς θα χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη χωρητικότητα. Ωστόσο διευκρινίζεται πως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πόσο θα διαρκούν αυτά τα νέα μοντέλα μπαταριών, αλλά ο εξαιρετικά γρήγορος τρόπος φόρτισης θα κάνει τις μπαταρίες περισσότερο αποτελεσματικές.

Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται ιδανικά, ωστόσο η Samsung παρά το γεγονός ότι ισχυρίζεται πως έχει βρει τον τρόπο να παράγει μαζικά τη νέα αυτή τεχνολογία σε μια τιμή προσβάσιμη για όλους τους καταναλωτές, δεν έχει αποκαλύψει αν και πότε αυτή η τεχνολογία θα είναι εφαρμόσιμη και για άλλες συσκευές πέρα των smartphones.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.