ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμπανάκι για τον εθισμό των παιδιών στα iPhone

09:37 - 08 Ιαν 2018 | Τεχνολογία
Καμπανάκι για τον εθισμό των παιδιών στα iPhone
Ανησυχία ότι ο εθισμός των παιδιών στο iPhone μπορεί να βλάψει τους νεαρούς χρήστες, αλλά εν τέλει και την ίδια την εταιρεία εκφράζουν μέτοχοι της Apple.

Με επιστολή τους προς τον τεχνολογικό κολοσσό, δύο μέτοχοι -η εταιρεία ακτιβιστών επενδυτών Jana Partners LLC και το California State Teachers' Retirement System- ζητούν από την Apple νέα εργαλεία, με τα οποία οι γονείς θα μπορούν να περιορίζουν την πρόβαση των παιδιών στα κινητά τους. 

Επίσης, σημειώνουν την ανάγκη να μελετήσει η εταιρεία τις επιπτώσεις από τη μεγάλη χρήση των κινητών στην ψυχική υγεία των παιδιών.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι δύο επενδυτές, με συμμετοχή που φτάνει σε αξία τα 2 δισ. δολάρια, αναφέρουν στην επιστολή τους ότι «υπάρχουν όλο και περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία ότι, τουλάχιστον για κάποιους νεαρούς χρήστες, μπορεί να υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις».

«Η αυξανόμενη κοινωνική ανησυχία μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την Apple» αναφέρεται στην επιστολή.

Η Apple ήδη προσφέρει έναν βαθμό γονικού ελέγχου, όπως το Ask to Buy, το οποίο απαιτεί τη γονική έγκριση για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών. Περιορισμοί μπορούν επίσης να δοθούν στην πρόσβαση σε ορισμένες εφαρμογές, σε περιεχόμενο και χρήση δεδομένων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.