ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Samsung σχεδιάζει smartphones με διπλή οθόνη- Πώς θα μοιάζουν

08:50 - 09 Ιαν 2018 | Τεχνολογία
Η Samsung σχεδιάζει smartphones με διπλή οθόνη- Πώς θα μοιάζουν
Η Samsung έχει πρωτοπορήσει στην τεχνολογία κυρτής οθόνης, σε τηλέφωνα όπως το Galaxy S8. Τώρα, προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία, για να αλλάξει εντελώς την όψη των μελλοντικών smartphones.

Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το οποίο πρόσφατα ανακάλυψε το ολλανδικό blog LetsGoDigital, αποκαλύπτει διάφορες ιδέες της Samsung για τον μελλοντικό σχεδιασμό τηλεφώνων, συμπεριλαμβανομένης μιας οθόνης που περιβάλλει τόσο το μπροστινό όσο και το πίσω μέρος της συσκευής.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καταχωρήθηκε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) στις 4 Ιανουαρίου, αλλά είχε υποβληθεί από τις 12 Απριλίου 2017. Περιλαμβάνει τρία μοντέλα συσκευών με διαφορετικές λειτουργίες.

Ακολουθούνμερικά από τα σχέδια που η Samsung έχει κατά νου για τα μελλοντικά smartphones.

samsung1

Οθόνη που αναδιπλώνεται γύρω από τη δεξιά πλευρά του τηλεφώνου

Το πρώτο σχέδιο δείχνει την οθόνη να «τυλίγεται» γύρω από τη δεξιά πλευρά του ακουστικού, υποδηλώνοντας την ύπαρξη δύο οθονών, στο μπροστινό και πίσω μέρος της συσκευής. Αυτό θα επέτρεπε στους χρήστες να έχουν δύο επιλογές προβολής.

Όπως ένα smartphone μπορεί να αλλάζει από κάθετη σε οριζόντια προβολή, ανάλογα με τον τρόπο που το κρατά ο χρήστης, το εν λόγω μοντέλο θα μπορεί να αλλάζει προβολή από εμπρός προς τα πίσω, ανάλογα με το πώς κρατάτε το ακουστικό. Μια τέτοια συσκευή θα επέτρεπε για παράδειγμα σε πολλούς χρήστες να βλέπουν το ίδιο περιεχόμενο από τις δύο πλευρές ενός τηλεφώνου ταυτόχρονα, αντί να συσσωρεύονται γύρω από μια οθόνη.

samsung2

Το περιεχόμενο μετατοπίζεται μεταξύ της μπροστινής και πίσω οθόνης

Το δεύτερο σχέδιο δείχνει την οθόνη να «τυλίγεται» γύρω από το τηλέφωνο, ωστόσο περιλαμβάνει αισθητήρες που αντιλαμβάνονται πώς κρατά τη συσκευή ο χρήστης. Έτσι το περιεχόμενο μπορεί να μετατοπίζεται μεταξύ της μπροστινής και πίσω οθόνης, αλλά και να συρρικνώνεται, ώστε να μην κρύβεται από το χέρι του χρήστη, καθώς κρατά τη συσκευή.

samsung3

Οθόνη που σχηματίζει καμπύλη στο κάτω μέρος του smartphone

Το τρίτο σχέδιο απεικονίζει ένα smartphone με την οθόνη του να σχηματίζει καμπύλη γύρω από το κάτω μέρος της συσκευής αντί για το πλαϊνό. Μια τέτοια συσκευή θα διαθέτει λειτουργίες παρόμοιες με τις δύο πρώτες, αλλά διαφορετικό σχέδιο. Το LetsGoDigital σημειώνει ότι η Microsoft κατοχύρωσε ένα παρόμοιο σχέδιο το 2014, αλλά δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει μια τέτοια συσκευή στην αγορά.

Φυσικά, η Samsung δεν έχει επιβεβαιώσει ότι θα υλοποιήσει κάποια από τα παραπάνω σχέδια ακόμη. Είναι ωστόσο ενδεικτικά του πώς φαντάζεται η εταιρεία για το τηλέφωνο του μέλλοντος.

Η Samsung διαθέτει πολυάριθμες ευρεσιτεχνίες για σχέδια και λειτουργίες τηλεφώνων που δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει στην αγορά.

Πηγή: LetsGoDigital

Τελευταία τροποποίηση στις 11:00 - 09 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.