ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Microsoft: Προσομοιωτής Τεχνητής Νοημοσύνης και αυτόνομης οδήγησης

10:12 - 15 Ιαν 2018 | Τεχνολογία
Microsoft: Προσομοιωτής Τεχνητής Νοημοσύνης και αυτόνομης οδήγησης
Έναν προσομοιωτή Τεχνητής Νοημοσύνης αναπτύσει η Microsoft, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για δοκιμές αυτόνομης οδήγησης.

Το σύστημα της Microsoft ονομάζεται AirSim και θα χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης που εγκαθίστανται σε οχήματα που μπορούν να κινούνται χωρίς οδηγό. Το όνομα AirSim προέρχεται από τις λέξεις Aerial Informatics and Robotics και δεν είναι τίποτε άλλο από έναν προσομοιωτή Τεχνητής Νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα. Στην πλατφόρμα της Microsoft μπορούν να δοκιμαστούν διάφορα λειτουργικά συστήματα ρομποτικών εφαρμογών, ενώ πλέον θα μπορεί κανείς να τρέχει και ρεαλιστικές απεικονίσεις περιβάλλοντος, προκειμένου να μπορεί κανείς να δοκιμάσει το πώς συμπεριφέρονται τα οχήματα χωρίς οδηγό σε πραγματικές συνθήκες.

Το σύστημα της Microsoft έχει όλα τα εχέγγυα προκειμένου να δοκιμαστεί σε διάφορες γειτονιές για τις οποίες υπάρχει ενδιαφέρον κίνησης για ένα όχημα χωρίς οδηγό, με ρεαλιστική απεικόνιση των συνθηκών της κυκλοφορίας. Το Microsoft AirSim συνεργάζεται με το Microsoft Azure, με σκοπό του τη συνεργασία με τις cloud υπηρεσίες όπου είναι αυτό εφικτό. Ο σκοπός της Microsoft είναι να μπορέσει το σύστημα AirSim να ξεκινήσει να συνεργάζεται με αισθητήρες διαφόρων μορφών και τύπων προκειμένου να τροφοδοτεί τη διαδικασία εκμάθησης της μηχανής για ακόμα πιο ασφαλή αυτόνομα οχήματα στο μέλλον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.