ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Σαρώνει" το mobile banking στην Ελλάδα

12:12 - 05 Μαρ 2018 | Τεχνολογία
"Σαρώνει" το mobile banking στην Ελλάδα
Στην εποχή των ψηφιακών συναλλαγών και της ραγδαίας ανάπτυξης του διαδικτύου των πραγμάτων (Internet of Things), η χρηματοοικονομική τεχνολογία, αποτελεί μεγάλο στοίχημα αλλά και πρόκληση για κάθε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και επιχείρηση. Ακόμα και στην Ελλάδα φαίνονται τα πρώτα βήματα για ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στις χρηματοοικονομικές και τραπεζικές υπηρεσίες.

Ειδικότερα στην Ελλάδα παρατηρείται μεγάλη άνοδος ψηφιακών συναλλαγών τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα στο mobile banking, οι ενεργοί πελάτες στην χώρα μας  ξεπέρασαν το 2017 το ένα εκατ. σε αριθμό από περίπου 550.000 την προηγούμενη χρονιά, ο αριθμός των εγχρήματων συναλλαγών τα 4 εκατ. από δύο εκατ. πέρυσι, ενώ η αξία τους το 1,6 δισ. από 800 εκατ. πέρυσι.

Όπως γενικότερα αναφέρουν τραπεζικά στελέχη οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε διαδικασία ψηφιακού μετασχηματισμού της, γεγονός που θα ενισχύσει περαιτέρω τα εναλλακτικά ψηφιακά δίκτυα, με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό για την ενίσχυση των ψηφιακών συναλλαγών, προς γενικότερο όφελος της οικονομίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τo mobile banking διεθνώς θα εξελιχθεί στο ισχυρότερο εναλλακτικό ψηφιακό τραπεζικό δίκτυο, καθώς θα συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του μεγαλύτερου αριθμού των συναλλασσομένων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.