ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε διαθεσιμότητα το πρώτο ρομπότ-ψήστης μπέργκερ (βίντεο)

12:16 - 11 Μαρ 2018 | Τεχνολογία
Σε διαθεσιμότητα το πρώτο ρομπότ-ψήστης μπέργκερ (βίντεο)
Δύσκολες εποχές για τους εργαζόμενους, ακόμα και αν αυτοί είναι ρομπότ...

Ο «Φλίπι» το πρώτο ρομπότ - ψήστης μπέργκερ τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από μόλις πέντε ημέρες λειτουργίας στο κατάστημα Cali Burger, καθώς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί πλήρως στον αυξημένο αριθμό πελατών που έσπευσε να δοκιμάσει μπέργκερ από τα “χέρια του”. Με άλλα λόγια το γνωστό ταχυφαγείο της Καλιφόρνια υποχρεώθηκε να σταματήσει την λειτουργία του «Φλίπι» είτε επειδή ήταν αργός στο ψήσιμο των μπέργκερ και χρειάζεται αναβάθμιση, είτε επειδή οι συνάδελφοί του δεν μπορούσαν να συντονιστούν σωστά μαζί του.

Η κατασκευάστρια αμερικανική εταιρεία Miso Robotics ανακοίνωσε ότι ελέγχει τον κώδικα προγραμματισμού του ρομπότ για να διασφαλίσει ότι μπορεί να ψήσει αρκετά γρήγορα ακόμη και τις ώρες αιχμής. Οι αρχικές προδιαγραφές ήταν ο «Φλίπι» να ψήνει έως 2.000 μπέργκερ τη μέρα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η αλυσίδα Cali Burger έκανε γνωστό ότι εκπαιδεύει το προσωπικό της για να συνεργάζεται πιο σωστά με το ρομπότ, καθώς είχε δηλώσει ότι προτίθεται να τοποθετήσει παρόμοια ρομπότ-ψήστες στα μισά καταστήματά της. Ωστόσο δεν είναι απόλυτα βέβαιο αν θα επιμείνει σε αυτά τα σχέδια...

Τελευταία τροποποίηση στις 12:20 - 11 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.