ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μασκ: Μόνο η αποίκιση του Άρη θα μας σώσει

11:55 - 12 Μαρ 2018 | Τεχνολογία
Μασκ: Μόνο η αποίκιση του Άρη θα μας σώσει
Έτοιμη για την εκτόξευση του πυραύλου της, BFR, είναι η διαστημική εταιρεία του Ελον Μασκ.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Space X και της Tesla ο πύραυλος σε πρώτη φάση θα περιοριστεί σε σύντομες δοκιμαστικές πτήσεις, αλλά ο απώτερος προορισμός του στο μέλλον θα είναι ο γειτονικός πλανήτης Άρης.

«Μόνο η αποίκιση του Άρη θα σώσει το ανθρώπινο είδος, σε περίπτωση τρίτου παγκοσμίου πολέμου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ελον Μασκ. Μιλώντας για το φιλόδοξο αυτό σχέδιο ο Μάσκ συνέχισε λέγοντας ότι «Είναι σημαντικό να αποκτήσουμε μια αυτάρκη βάση στον Άρη, επειδή θα είναι αρκετά μακριά από τη Γη στην περίπτωση ενός πολέμου, οπότε είναι πιθανότερο να επιβιώσει από ό,τι μια σεληνιακή βάση».

Στη συνέχει ο ίδιος επισήμανε ότι «Αν υπάρξει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρχουν αρκετοί σπόροι του ανθρώπινου πολιτισμού κάπου αλλού, ώστε να τον αναβιώσουν και να συντομεύσουν τη διάρκεια των σκοτεινών ετών» και πρόσθεσε ότι το ταξίδι στον Άρη «Θα είναι μια δύσκολη και επικίνδυνη, αλλά καλή ευκαιρία για να πεθάνει κανείς, αλλά και συναρπαστική για όσους επιβιώσουν. Δεν θα υπάρξουν και πολλοί που θα θελήσουν να πάνε στην αρχή. Αλλά στην πορεία ο Άρης θα γίνει φιλόξενος και θα έχει σπουδαία μπαρ!».

Με βάση τον έως τώρα προγραμματισμό, η Space Χ σχεδιάζει να στείλει στον Άρη την πρώτη μη επανδρωμένη αποστολή το 2022 και τους πρώτους ανθρώπους το 2024.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:11 - 12 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.