ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσέπωσε $19 δισ. του Facebook και τώρα συμβουλεύει… «διαγράψτε το»

08:50 - 22 Μαρ 2018 | Τεχνολογία
Τσέπωσε $19 δισ. του Facebook και τώρα συμβουλεύει… «διαγράψτε το»
Ο Μπράιαν Άκτον, συνιδρυτής της εταιρείας μηνυμάτων WhatsApp, την οποία πριν από τέσσερα χρόνια το Facebook πλήρωσε 19 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει, «τουίταρε» την Τρίτη ότι έφτασε η ώρα να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε το Facebook.

«Ήρθε η ώρα. #deletefacebook», έγραψε ο Acton σε ένα σύντομο tweet, χωρίς περαιτέρω εξήγηση.

Το σχόλιο αυτό, προερχόμενο από έναν πρώην «έμπιστο» του Facebook, αποτελεί ένα ιδιαίτερα προσωπικό πλήγμα στο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου, καθώς αυτό παλεύει να ξεπεράσει την τεράστια επικοινωνιακή κρίση που ξέσπασε, αφότου διέρρευσε ​​ότι επέτρεψε την χρήση των προσωπικών δεδομένων 50 εκατομμυρίων χρηστών από την Cambridge Analytica, εταιρία αναλύσεων με δεσμούς με την καμπάνια Τραμπ.

Η μετοχή του Facebook έχει «κατρακυλήσει» κατά 10% τα τελευταία 24ωρα, ενώ το hashtag του #deletefacebook έχει αρχίσει να γίνεται τάση μεταξύ ορισμένων χρηστών, έξαλλων με μια τέτοια παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Σημειώνεται ότι η Facebook απέκτησε το WhatsApp, την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, συνιδρυτής της οποίας είναι ο Άκτον, τον Φεβρουάριο του 2014, για 19 δισεκατομμύρια δολάρια- η μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία της. Ο Άκτον εγκατέλειψε το Facebook τον Σεπτέμβριο του 2017 για να ιδρύσει τη δική του μη κερδοσκοπική εταιρεία.

Δεν είναι σαφές εάν ο Άκτον συμβουλεύει άλλους να διαγράψουν το Facebook ή απλώς δηλώνει ότι θα το πράξει ο ίδιος.

Ακολουθεί το εν λόγω tweet:

Τελευταία τροποποίηση στις 10:02 - 22 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.