ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαβωμένο το Facebook από το σκάνδαλο Cambridge Analytica-Ξεκίνησαν οι αγωγές

12:40 - 22 Μαρ 2018 | Τεχνολογία
Λαβωμένο το Facebook από το σκάνδαλο Cambridge Analytica-Ξεκίνησαν οι αγωγές
Μετά τη διαρροή του σκανδάλου όπου τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατ. χρηστών του Facebook περιήλθαν στη διάθεση της εταιρείας Cambridge Analytica, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δήλωσε έτοιμος να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου, εάν αυτό χρειαστεί.

«Θα το κάνω ευχαρίστως, αν είναι το σωστό» είπε χαρακτηριστικά ο CEO του Facebook και συνέχισε «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να στείλουμε τον άνθρωπο από το Facebook που θα έχει τις περισσότερες γνώσεις. Αν αυτός είμαι εγώ, θα πάω ευχαρίστως».

Παράλληλα στη συνέντευξή του στο CNN υπογράμμισε ότι «Αποτελεί μια πολύ σημαντική παραβίαση της εμπιστοσύνης και πραγματικά λυπάμαι που συνέβη. Ευθύνη μας είναι να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί».

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι η οργή των χρηστών του ιστότοπου παραμένει εμφανής με μια νέα εκστρατεία για τη διαγραφή του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης να έχει ξεκινήσει. Ενώ παρά την απολογία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έχουν ήδη κατατεθεί οι πρώτες αγωγές από πολίτες, τα προσωπικά δεδομένα των οποίων διέρρευσαν και που εν αγνοία τους συνέβαλαν στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Προεδρία των ΗΠΑ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:44 - 22 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.