ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple: Σφίγγει τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας σε συσκευές και cloud

09:43 - 30 Μαρ 2018 | Τεχνολογία
Apple: Σφίγγει τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας σε συσκευές και cloud
Μετά τη διαρροή του σκανδάλου Cambridge Analytica που συγκλόνισε τους χρήστες του Facebook και ξεκίνησε ένα κίνημα για τη διαγραφή του, η Apple προχωράει στην αναθεώρηση των ρυθμίσεων ιδιωτικότητας στις συσκευές της και στις υπηρεσίες cloud, προκειμένου να συμβιβάζεται καλύτερα με τους νέους, αυστηρότερους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Ο τεχνολογικό κολοσσός ανακοίνωσε ότι θα ανανεώσει την ιστοσελίδα που διαχειρίζεται τα Apple Ids μέσα στους επόμενους μήνες και θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν download αντίγραφο των δεδομένων τους που έχει αποθηκευθεί στα αρχεία της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ιστοσελίδα θα δίνει την ευκαιρία επίσης να διορθώσουν προσωπικά στοιχεία, να απενεργοποιήσουν προσωρινά τους λογαριασμούς τους ή ακόμη και να τους διαγράψουν.

Την ίδια ώρα, η Apple αναβάθμισε το λειτουργικό της σύστημα για τα iPhones, iPads, Macs και Apple TV. Ενώ το νέο iOS 11,3 για κινητά και τάμπλετ περιλαμβάνει μία λειτουργία που απενεργοποιεί την επιβράδυνση συσκευών με παλιές μπαταρίες για να αποφεύγεται το κλείσιμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέοι κανόνες έχουν σχεδιαστεί για να υπάρχει συμμόρφωση με τη ρύθμιση για την προστασία προσωπικών δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα εφαρμοστεί από τις 25 Μαΐου.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:51 - 30 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.