ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: Διαρροή προσωπικών δεδομένων 87 εκατ. χρηστών

07:22 - 05 Απρ 2018 | Τεχνολογία
Facebook: Διαρροή προσωπικών δεδομένων 87 εκατ. χρηστών
Ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αποκτά το σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων μέσω του Facebook, καθώς ο συνλικός αριθμός χρηστών τα στοιχεία των οποίων διέρρευσαν στην Cambridge Analytica ανέρχονται σε 87 εκατομμύρια, σύμφωνα με νεότερη εκτίμηση του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης.

Βάσει της πρώτης εκτίμησης του Facebook, η Cambridge Analytica είχε αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα 50 εκατ. χρηστών.

Όπως ανακοίνωσε το Facebook, η συντριπτική πλειοψηφία των λογαριασμών που διέρρευσαν προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο αριθμός προέκυψε μετά την έρευνα που πραγματοποίησε ομάδα εντεταλμένη από τον ιδρυτή και CEO της εταιρείας Μαρκ Ζούκεμπεργκ, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει επισήμως τις απόψεις του για το σκάνδαλο ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου.

Είναι η πρώτη φορά που το Facebook επιβεβαιώνει επισήμως το μέγεθος του σκανδάλου, το οποίο προήλθε από δική του ολιγωρία και παραβλέψεις.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, περίπου 270.000 χρήστες «κατέβασαν» την εφαρμογή που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου, την οποία μοιράστηκαν με διαδικτυακούς φίλους και ακολούθους τους.

Με νέα δήλωσή του, ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανέλαβε την ευθύνη για τη διαρροή.

Τον περασμένο μήνα το Facebook παραδέχτηκε ότι τα προσωπικά στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών κατέληξαν στα χέρια της Cambridge Analytica, εταιρείας που μεταξύ άλλων είχε εργαστεί και στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του 2016.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:29 - 05 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.