ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οργανώσεις καταγγέλλουν Google και YouTube ότι «φακελώνουν» παιδιά

11:51 - 09 Απρ 2018 | Τεχνολογία
Οργανώσεις καταγγέλλουν Google και YouTube ότι «φακελώνουν» παιδιά
Στην καταγγελία ότι το YouTube η μητρική του Google ότι συγκεντρώνουν τα προσωπικά δεδομένα παιδιών και τα χρησιμοποιούν για να τους παρουσιάζουν στοχευμένες διαφημίσεις, προχώρησαν είκοσι τρεις αμερικανικές οργανώσεις.

Είναι οργανώσεις προάσπισης των ψηφιακών δικαιωμάτων και των παιδιών, σύμφωνα με τις οποίες η Google συγκεντρώνει προσωπικές πληροφορίες ανηλίκων μέσω του YouTube, αν και επισήμως απαγορεύεται η είσοδος στον ιστότοπο σε παιδιά κάτω των 13 ετών, κυρίως για την περιοχή που βρίσκονται, τη συσκευή που χρησιμοποιούν, ακόμη και αριθμούς κινητών τηλεφώνων.

«Το YouTube συγκεντρώνει τις πληροφορίες αυτές χωρίς να ενημερώνει πρώτα τους γονείς και η Google τις χρησιμοποιεί για να παρουσιάζει στοχευμένες διαφημίσεις παντού στο Διαδίκτυο», καταγγέλλουν.

Η Google από την πλευρά της απάντησε ότι δεν έχει ενημερωθεί για την προσφυγή, όμως υπογράμμισε ότι «η προστασία των παιδιών και των οικογενειών αποτελεί προτεραιότητα».

«Επειδή το YouTube δεν προορίζεται για τα παιδιά, επενδύσαμε σημαντικά στη δημιουργία της εφαρμογής YouTube Kids, που προτείνει μια εναλλακτική ειδικά για τα παιδιά», σχολίασε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.