ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ριζικές αλλαγές στα dating apps μετά το σκάνδαλο Facebook

07:00 - 18 Απρ 2018 | Τεχνολογία
Ριζικές αλλαγές στα dating apps μετά το σκάνδαλο Facebook
Με φόντο τις ανησυχίες που προέκυψαν σχετικά με την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών από το Facebook, η Bumble ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να απαιτεί από τους χρήστες της τη σύνδεση μέσω Facebook. Το γνωστό dating app θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να εγγράφονται και να συνδέονται στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας έναν αριθμό τηλεφώνου, σύμφωνα με τον ιστότοπο Wired.

Η απόφαση αυτή έρχεται στον απόηχο της κατάθεσης του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ενώπιον του Κογκρέσου, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις γύρω από το πρόσφατο σκάνδαλο προσωπικών δεδομένων της Cambridge Analytica.

Η βρετανική επιχείρηση, η οποία επιστρατεύθηκε από την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016, χρησιμοποίησε δεδομένα του Facebook για να αλιεύσει πιθανούς ψηφοφόρους.

Μετά το σκάνδαλο, το Facebook υιοθέτησε νέα εργαλεία προστασίας προσωπικών δεδομένων, ωστόσο πολλοί εξακολουθούν να ανησυχούν για την πρόσβαση του Facebook εκτός της δικής του πλατφόρμας.

«Πολλοί από τους χρήστες και τους υποψήφιους χρήστες μας ζήτησαν μια εναλλακτική μέθοδο εγγραφής», δήλωσε στο Wired η Louise Troen, Αντιπρόεδρος της Bumble για το διεθνές μάρκετινγκ.

Επί του παρόντος, η Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Bumble δηλώνει ότι μπορεί να συλλέξει «πληροφορίες σύνδεσης και λίστες φίλων από λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων που έχουν συνδεθεί με τον λογαριασμό σας στο Bumble», όπως το Facebook και το Instagram. Η μέθοδος σύνδεσης μέσω αριθμού τηλεφώνου θα επιτρέψει στους χρήστες να το αποφύγουν αυτό.

Σημειώνεται ότι οι αντίστοιχες εφαρμογές Tinder, Match και OkCupid ήδη προσφέρουν μεθόδους σύνδεσης μέσω αριθμού τηλεφώνου, ωστόσο πολλοί χρήστες εξακολουθούν να εξαρτώνται από το Facebook για να λειτουργούν οι εφαρμογές.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, δεκάδες χρήστες Tinder που είχαν συνδεθεί μέσω Facebook «εκδιώχθηκαν» από την εφαρμογή λόγω σφάλματος που προκλήθηκε από τις νέες ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.