ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα «αυτοκαταστρεφόμενα» μηνύματα, η νέα καινοτομία της Google

08:51 - 19 Απρ 2018 | Τεχνολογία
Τα «αυτοκαταστρεφόμενα» μηνύματα, η νέα καινοτομία της Google
Ένα νέο χαρακτηριστικό, με το οποίο οι χρήστες θα μπορούν να ορίζουν ημερομηνία έπειτα από την οποία τα email που αποστέλλουν θα «αυτοκαταστρέφονται», σχεδιάζει να εφαρμόσει η Google.

Τα «αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα» είναι η νέα καινοτομία που προσπαθεί να εφαρμόσει η Google στο πλαίσιο του επανασχεδιασμού του Gmail για να δελεάσει περισσότερους χρήστες να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της. Οι χρήστες θα ορίζουν μια «ημερομηνίας λήξης» μετά την οποία τα emails τους δεν θα είναι διαθέσιμα προς ανάγνωση.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Κατά τη σύνταξη ενός νέου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οι χρήστες θα βλέπουν ένα νέο εικονίδιο που ονομάζεται «εμπιστευτική λειτουργία», και μέσω αυτού θα μπορούν να ορίσουν την ημερομηνία λήξης του μηνύματος. Η «εμπιστευτική λειτουργία» παρέχει επίσης τη δυνατότητα ο αποστολέας να ζητά από τους παραλήπτες να επιβεβαιώνουν την ταυτότητά τους με έναν κωδικό πρόσβασης. Οι παραλήπτες ενός τέτοιου μηνύματος δεν θα έχουν τη δυνατότητα να το προωθήσουν, να το κατεβάσουν ή να το εκτυπώσουν ενώ δεν θα μπορούν ούτε να αντιγράψουν το περιέχομενό του.

Η λειτουργία αυτή δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στο ευρύ κοινό, αλλά δοκιμάζεται από έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να αποτελέσει μια τεράστια επιτυχία για την Google, καθώς η προστασία των δεδομένων στο διαδίκτυο αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο σε μείζον ζήτημα.

gmail

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.