ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wikipedia: Η νέα λειτουργία που εξοικονομεί ώρες «άσκοπης» περιήγησης

07:50 - 24 Απρ 2018 | Τεχνολογία
Wikipedia: Η νέα λειτουργία που εξοικονομεί ώρες «άσκοπης» περιήγησης
Μία απλή, αλλά εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία πρόσθεσε στον ιστότοπό της η Wikipedia την περασμένη εβδομάδα. Δεν είναι άλλη από τις προεπισκοπήσεις σελίδας, κάτι που το ίδρυμα Wikimedia χαρακτηρίζει «μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην επιφάνεια εργασίας της Wikipedia που έγινε τα τελευταία χρόνια» και παρέχει στους αναγνώστες ένα αναδυόμενο παράθυρο με μερικές παραπάνω πληροφορίες για το άρθρο στο οποίο οδηγεί ο σύνδεσμος.

Έχει συμβεί σε όλους μας. Ξεκινάμε να διαβάζουμε μία σελίδα της Wikipedia, από αυτήν περνάμε σε δεύτερη, τρίτη κ.ο.κ. Αυτή η εξερεύνηση μπορεί να είναι μια διασκεδαστική, ενημερωτική περιπέτεια, μπορεί όμως να εξελιχθεί σε χάσιμο παραγωγικού χρόνου, ειδικά εάν το άρθρο στο οποίο κάνουμε κλικ δεν είναι πραγματικά χρήσιμο.

ςικι

Οι προεπισκοπήσεις νέας σελίδας, με την τοποθέτηση του κέρσορα πάνω στον σύνδεσμο εμφανίζουν μια εικόνα και μερικές προτάσεις που περιγράφουν συνοπτικά το άρθρο στο οποίο οδηγεί, ώστε να μπορεί ο αναγνώστης ευκολότερα να αποφασίσει εάν ενδιαφέρεται να το «κλικάρει». Κάνοντας κλικ στο αναδυόμενο παράθυρο, μεταφέρεται στο συγκεκριμένο άρθρο, ενώ απομακρύνοντας το ποντίκι, η προεπισκόπιση εξαφανίζεται.

Η Wikimedia πραγματοποίησε εκτεταμένες δοκιμές και διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν απενεργοποίησαν τη λειτουργία, ότι «κάθε αναγνώστης αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο περισσότερων σελίδων κατά την πλοήγηση στον ιστότοπο» και ότι οι συνολικές προβολές σελίδων μειώθηκαν.

Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες βρίσκουν χρήσιμες τις πληροφορίες σχετικά με τα αναδυόμενα παράθυρα, επιτρέποντάς τους να έρθουν σε επαφή με περισσότερες πληροφορίες, επισκεπτόμενοι λιγότερες σελίδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:03 - 23 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.