ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Google λέει «όχι» στην ένοπλη βία με ένα νεροπίστολο

07:50 - 26 Απρ 2018 | Τεχνολογία
Η Google λέει «όχι» στην ένοπλη βία με ένα νεροπίστολο
Η Google πρόκειται να αντικαταστήσει το εικονίδιο του όπλου με ένα… νεροπίστολο στο λειτουργικό σύστημα Android, ακολουθώντας το παράδειγμα της Apple, της Samsung και του Twitter. Η Apple «άνοιξε» το δρόμο το 2016, με φόντο μια σειρά ενόπλων επιθέσεων στις ΗΠΑ.

Την εποχή εκείνη, η εταιρεία επικρίθηκε για την παρέκκλιση από το πρότυπο emoji, το οποίο διασφαλίζει ότι τα σύμβολα έχουν το ίδιο νόημα σε όλες τις ανταγωνιστικές συσκευές και εφαρμογές.

Την περίοδο που η Apple μετέτρεπε το εικονίδιο του όπλου σε πολύχρωμο νεροπίστολο, η Microsoft κινήθηκε στην αντίθετη κατεύθυνση, αλλάζοντας το αντίστοιχο emoji  της, από ένα «καρτουνίστικο» πιστόλι σε ένα πιο ρεαλιστικό όπλο.

Σημειώνεται ότι, ενώ το πρότυπο emoji περιγράφει με τι πρέπει να μοιάζει κάθε σύμβολο, οι εταιρείες είναι ελεύθερες να χρησιμοποιούν τα δικά τους σχέδια.

emojiii

Οι επικριτές ωστόσο έχουν προειδοποιήσει ότι η παρέκκλιση από το πρότυπο μπορεί να οδηγήσει στην παρεξήγηση των μηνυμάτων μεταξύ χρηστών.

Η εταιρεία WhatsApp αντικατέστησε το πιστόλι με νεροπίστολο το 2017, ενώ η Samsung και το Twitter ακολούθησαν το 2018.

Το Facebook έχει επίσης δηλώσει ότι προτίθεται να ακολουθήσει το παράδειγμα των υπολοίπων, ενώ η Microsoft δεν έχει ακόμη σχολιάσει.

Η εν λόγω ενημέρωση της Google αναμένεται να λανσαριστεί με το Android 9.0 - την επόμενη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για smartphones.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.