ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Facebook: Επεκτείνει τη δοκιμή του «downvote»

18:45 - 01 Μαϊ 2018 | Τεχνολογία
Facebook: Επεκτείνει τη δοκιμή του «downvote»
Μετά τα σκάνδαλα για τα fake news, το Facebook επεκτείνει τις δοκιμές ενός κουμπιού «καταψήφισης» κακόβουλων αναρτήσεων. Οι πρώτες δοκιμές έγιναν στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο και τώρα συνεχίζονται στη Νέα Ζηλανδία.

«Επιλέξτε το βέλος που δείχνει προς τα κάτω, αν ένα σχόλιο έχει κακές προθέσεις ή δείχνει ασέβεια» αναφέρεται στις οδηγίες χρήσης που εμφανίζονται κάτω από το κουμπί «downvote».

Το Facebook διευκρίνισε ότι η δυνατότητα καταψήφισης δεν ισοδυναμεί με το γενικό κουμπί «Δεν μου αρέσει», αλλά έχει στόχο να ενθαρρύνει «καλύτερες δημόσιες συζητήσεις».

«Ελπίδα μας είναι ότι η νέα λειτουργία θα διευκολύνει τη δημιουργία τέτοιων χώρων [δημόσιας συζήτησης], φέρνοντας στην κορυφή της λίστας τα σχόλια που κρίνεται από τους χρήστες ότι αξίζουν, αντί τα σχόλια που προκαλούν την ισχυρότερη συναισθηματική αντίδραση» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Αν και οι δοκιμές υποτίθεται ότι περιορίζονται γεωγραφικά στη Νέα Ζηλανδία, το CNet αναφέρει ότι το κουμπί καταψήφισης εμφανίζεται και στην Αυστραλία σε ορισμένες αναρτήσεις στο app του Facebook.

Ο γίγαντας της κοινωνικής δικτύωσης έχει δεχθεί επικρίσεις για την αποτυχία του να ελέγξει τις παραπλανητικές αναρτήσεις που κυκλοφόρησαν πριν από τις αμερικανικές εκλογές του 2016, καθώς και για το σκάνδαλο της χρήσης προσωπικών δεδομένων από την Cambridge Analytica, που βοήθησε την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.