ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπορείς να αποκτήσεις το δικό σου προγραμματιζόμενο ρομπότ για $3.200

07:50 - 04 Μαϊ 2018 | Τεχνολογία
Μπορείς να αποκτήσεις το δικό σου προγραμματιζόμενο ρομπότ για $3.200
Η Misty Robotics, ένα spinoff του Sphero, μόλις ανακοίνωσε την δημιουργία του Misty II, την δεύτερη γενιά του προγραμματιζόμενου ρομπότ που πρωτοπαρουσίασε στο φετινό CES.

Ενώ το Misty I ήταν ένα μοντέλο beta που απευθυνόταν κυρίως σε προγραμματιστές, το Misty II δημιουργήθηκε για το ευρύ κοινό. Το Misty II διατηρεί την αξιολάτρευτη μορφή του προκατόχου του, με τα ίδια «καρτουνίστικα» μάτια, αλλά δείχνει πιο ολοκληρωμένο χάρη στη νέα λευκή και γκρίζα εμφάνισή του.

Πολλά από αυτά που θεωρητικά θα μπορούσε να κάνει το Misty I, γίνονται πραγματικότητα με το Misty II. Το ρομπότ τροφοδοτείται από δύο επεξεργαστές Qualcomm Snapdragon και τρέχει σε λειτουργικά συστήματα Windows IoT Core και Android 7. Διαθέτει μικρόφωνο, κάμερα 4K που μπορεί να μεταδίδεται μέσω Wi-Fi, αναγνώριση προσώπου, δύο ηχεία και μια δέσμη αισθητήρων για χαρτογράφηση χώρου και αποφυγή αντικειμένων. Επιπλέον, αυτή η έκδοση έχει χέρια!

Το όλο νόημα όμως του Misty II είναι ότι μπορείτε να επωφεληθείτε από τα παραπάνω χαρακτηριστικά για να κατεβάσετε τις δεξιότητες της επιλογής σας ή να δημιουργήσετε τις δικές σας, χρησιμοποιώντας εργαλεία προγραμματισμού.

Το Misty II μεταξύ άλλων είναι ικανό να αναγνωρίζει συγκεκριμένους ανθρώπους, να πλοηγείται αυτόνομα μέσα σε χώρους και να τοποθετεί τον εαυτό του στην πρίζα για φόρτιση. Μπορείτε ωστόσο να «διδάξετε» το ρομπότ να εκτελεί έναν μεγάλο αριθμό προηγμένων λειτουργιών. Ορισμένες από τις ιδέες που δίνει η Misty Robotics στην ιστοσελίδα της; Να «περιφρουρεί» την περίμετρο του σπιτιού σας ενώ λείπετε, να καταγράφει τα αποθέματα των ραφιών σας ή να παίζει με τον σκύλο σας όταν αυτό είναι μόνο στο σπίτι. Θα μπορούσατε ακόμα να εκτυπώσετε έναν τρισδιάστατο βραχίονα για το Misty II με μια θήκη ποτού ή να προσθέσετε αισθητήρες που παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα.

Παρόλο που το Misty II είναι σίγουρα ένα πιο εμπορικό μοντέλο, η εταιρεία λέει ότι δεν είναι προϊόν για τον μέσο καταναλωτή. Στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία αναφέρει: «Το Misty II είναι κατασκευασμένο για προγραμματιστές λογισμικού, σπουδαστές STEM, κατασκευαστές και παθιασμένους προγραμματιστές που ενδιαφέρονται για τη ρομποτική αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να προγραμματίσουν ένα ρομπότ.»

Η Misty Robotics έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία crowdfunding 30 ημερών που προσφέρει έκπτωση 50% στο Misty II. Η λιανική τιμή πώλησης του ρομπότ, όταν κυκλοφορήσει, Θα κυμαίνεται στα $ 3.200, όμως οι πρώτοι 250 αγοραστές μπορούν να αποκτήσουν το μοντέλο για $ 1.499. Αναμενόμενη ημερομηνία αποστολής έχει οριστεί η 4η Δεκεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.