ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόσο εθισμένοι είμαστε τελικά στο Instagram;

08:00 - 17 Μαϊ 2018 | Τεχνολογία
Πόσο εθισμένοι είμαστε τελικά στο Instagram;
Πάνω σε ένα νέο εργαλείο εργάζεται η ομάδα του Instagram, το οποίο θα δείχνει στους χρήστες ακριβώς πόσο χρόνο ξοδεύουν στην εφαρμογή. Το εν λόγω feature εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια των τεχνολογικών εταιρειών να «ξεκολλήσουν» τους ανθρώπους από τα τηλέφωνά τους.

Το νέο χαρακτηριστικό ανακαλύφθηκε αρχικά από την Jane Manchun Wong, επιστήμονα ηλεκτρονικών υπολογιστών και επιβεβαιώθηκε από τον CEO της Instagram Kevin Systrom στο Twitter. «Είναι αλήθεια» τουίταρε χαρακτηριστικά, όταν η TechCrunch δημοσίευσε για πρώτη φορά την είδηση.

Η Wong… ψαχούλεψε τον κώδικα του Instagram και εντόπισε ένα χαρακτηριστικό γνωστό εσωτερικά ως «δαπανώμενος χρόνος». Αυτό εμφανίζεται στην πλευρική στήλη της εφαρμογής με τον τίτλο «Usage insights» («Πληροφορίες χρήσης»).

insta

Δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η συγκεκριμένη λειτουργία, αν δηλαδή θα δείχνει τον συνολικό χρόνο που έχετε αφιερώσει στην εφαρμογή ή το χρόνο χρήσης σε μια περιορισμένη χρονική περίοδο ενός μήνα ή μιας ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εισάγει εργαλεία διαχείρισης χρόνου στο σύστημα Android, με έναν νέο πίνακα ελέγχου που επιτρέπει στους χρήστες να καθορίζουν πόσο χρόνο θέλουν να ξοδέψουν σε κάθε εφαρμογή. Όταν καταναλώσουν το χρόνο που τους έχει παραχωρηθεί, η εφαρμογή θα παίρνει γκρι χρώμα στην οθόνη τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.