ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Google Chrome: Αφαιρεί την ένδειξη "Ασφαλής" για τα HTTPS websites

11:02 - 20 Μαϊ 2018 | Τεχνολογία
Google Chrome: Αφαιρεί την ένδειξη "Ασφαλής" για τα HTTPS websites
Σε αλλαγές προχωράει το Google Chrome σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις έμπιστες τοποθεσίες Διαδικτύου.

Η Google εξήγησε σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, ότι με στόχο να καταστήσει ευκολότερο στους χρήστες να διακρίνουν πότε η σύνδεσή τους με μια ιστοσελίδα είναι ασφαλής ή όχι, θα αλλάξει τα ενδεικτικά εικονίδια στη μπάρα διευθύνσεων του Chrome.

Αναλυτικότερα, ξεκινώντας από την έκδοση 69 του browser, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, δεν θα προβάλλεται πια η ένδειξη "Ασφαλής" [Secure] δίπλα από το εικονίδιο με το πράσινο λουκέτο στη μπάρα διευθύνσεων, όταν ο χρήστης επιχειρεί να προσπελάσει ένα website που χρησιμοποιεί το πρότυπο HTTPS. Μάλιστα, το "λουκέτο" θα αφαιρεθεί εντελώς από μελλοντικές εκδόσεις του Chrome.

Καταγραφή

Η εταιρεία εισήγαγε τις συγκεκριμένες ενδείξεις πρόσφατα, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειάς της να πιέσει τους developers να υιοθετήσουν το πρότυπο HTTPS, όμως καθώς αυτό χρησιμοποιείται πλέον από σημαντικά περισσότερες τοποθεσίες Διαδικτύου, η ύπαρξη του εν λόγω χαρακτηριστικού στον Chrome θεωρείται περιττή.

Από την έκδοση 70 του Chrome, προκειμένου οι χρήστες να αποτρέπονται από την αποστολή δεδομένων μέσω συνδέσεων HTTP, κάθε φορά που θα καλούνται να χρησιμοποιήσουν φόρμες εισαγωγής στοιχείων σε μη ασφαλή websites, θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις όπως η παρακάτω στη μπάρα διευθύνσεων:

chrome notsecure2 tax8

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:16 - 20 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.