ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Facebook διαψεύδει μια νέα διαρροή δεδομένων

15:55 - 04 Ιουν 2018 | Τεχνολογία
Το Facebook διαψεύδει μια νέα διαρροή δεδομένων
Το Facebook διαψεύδει τις αναφορές των New York Times, σύμφωνα με τους οποίους το κοινωνικό δίκτυο επέτρεψε στην Apple και άλλες μεγάλες εταιρείες να έχουν «μεγάλη» πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα χρηστών. Υποστηρίζει ότι τα links ήταν ελεγχόμενα και οι χρήστες είχαν τον έλεγχο τους.

Το λογισμικό που αναφέρει η εφημερίδα κυκλοφόρησε πριν από 10 χρόνια και χρησιμοποιήθηκε από περίπου 60 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Apple, Blackberry, Microsoft και Samsung, σημειώνει σε post του ο αντιπρόεδρος τομέα συνεργασιών του δικτύου, Ime Archibong.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Facebook επέτρεψε την πρόσβαση σε δεδομένα φίλων, ακόμη και αν οι χρήστες είχαν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να μοιραστούν αυτές τις πληροφορίες με εξωτερικούς αποδέκτες.

Σε αντίθεση με αυτά που υποστηρίζουν οι New York Times, «οι πληροφορίες των φίλων, όπως οι φωτογραφίες, ήταν προσβάσιμες όταν οι χρήστες αποφάσιζαν να μοιραστούν αυτή την πληροφορία τους με αυτούς τους φίλους», είπε ο Ime Archibong, σύμφωνα με το Reuters.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.