ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Google κατά της τεχνητής νοημοσύνης σε όπλα και παρακολούθηση

13:19 - 10 Ιουν 2018 | Τεχνολογία
Η Google δεν θα επιτρέψει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης της να χρησιμοποιηθεί σε όπλα ή σε αμφιλεγόμενες προσπάθειες στον τομέα της παρακολούθησης, στο πλαίσιο νέων στάνταρ για τις επιχειρηματικές της επιλογές και δραστηριότητες στον χώρο του ΑΙ.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν από την Alphabet (την εταιρεία- «ομπρέλα» στην οποία υπάγεται η Google) την Πέμπτη.

Όπως αναφέρει το Reuters, η κίνηση αυτή αποσκοπεί στο να διαχειριστεί η Google το κύμα αντιδράσεων στο εσωτερικό της από χιλιάδες εργαζομένους που τάσσονται κατά της συνεργασίας της με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για την ταυτοποίηση αντικειμένων σε βίντεο από drones.

Αντ'αυτού, η Google θα επιδιώκει συμβόλαια σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια, η στρατολόγηση για τις ένοπλες δυνάμεις και η έρευνα και διάσωση, σημείωσε σε blogpost o διευθύνων σύμβουλος, Σούνταρ Πιτσάι.

«Θέλουμε να είμαστε ξεκάθαροι- ενώ δεν αναπτύσσουμε ΑΙ για χρήση σε όπλα, θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας με κυβερνήσεις και ένοπλες δυνάμεις σε πολλούς άλλους τομείς» υπογράμμισε.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει εισέλθει σε τομείς όπως η άμυνα και η υγεία τα τελευταία χρόνια, και η Google και άλλες εταιρείες έχουν εξελιχθεί σε σημαντικούς «παίκτες» στον χώρο των εργαλείων ΑΙ. Ωστόσο, οι δυνατότητες της χρήσης συστημάτων ΑΙ για σκοπούς πληγμάτων με drones, ταυτοποίησης αντιφρονούντων μέσω μαζικής παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών κ.α. έχουν προκαλέσει έντονες ανησυχίες μεταξύ ακαδημαϊκών που ασχολούνται με το θέμα της ηθικής στη χρήση της και εργαζομένων της Google.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.