ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα Wi-Fi hotspots του Μουντιάλ κρύβουν ψηφιακούς κινδύνους

12:43 - 21 Ιουν 2018 | Τεχνολογία
Τα Wi-Fi hotspots του Μουντιάλ κρύβουν ψηφιακούς κινδύνους
Πάνω από το 20% των Wi-Fi hotspots στις πόλεις που φιλοξενούν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου διατρέχουν ψηφιακούς κινδύνους.

Αυτό δείχνει έρευνα Kaspersky Lab, σύμφωνα με την οποία 7.176 από τα περίπου 32.000 δημόσια Wi-Fi δίκτυα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 δεν χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση της κίνησης. Αυτό τα καθιστά δυνητικά μη ασφαλή για χρήση από φιλάθλους του ποδοσφαίρου που επισκέπτονται τις πόλεις. Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι οι φίλαθλοι θα πρέπει να προστατεύσουν τα προσωπικά τους δεδομένα, ειδικότερα όταν χρησιμοποιούν τις Wi-Fi συνδέσεις που βρίσκονται διαθέσιμες στο πλαίσιο των αγώνων του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου. 

Οι διεθνείς οργανώσεις πάντα έχουν ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση ατόμων που συνδέονται με δίκτυα για να ανεβάσουν posts, να παραμείνουν σε επαφή με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να μοιραστούν τη χαρά τους με τους υπολοίπους. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, αυτά τα δίκτυα μπορούν να μεταφέρουν οικονομικές και άλλες πολύτιμες πληροφορίες στο Διαδίκτυο. Και αυτές είναι οι πληροφορίες τις οποίες τα τρίτα μέρη - όχι απαραίτητα εγκληματίες - μπορούν να παρακολουθήσουν και να χρησιμοποιήσουν για δικούς τους σκοπούς.

Τα ευρήματα της Kaspersky Lab βασίζονται σε μία ανάλυση δημόσιων Wi-Fi hotspots σε 11 πόλεις που φιλοξενούν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018, συμπεριλαμβανομένων των Σαράνσκ, Σαμάρα, Νίζνι Νόβγκοροντ, Καζάν, Βόλγκογκραντ, Μόσχα, Γεκατερίνμπουργκ, Σότσι, Ροστόφ, Καλίνινγκραντ και Αγία Πετρούπολη. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι μέχρι στιγμής δεν διαθέτουν κρυπτογράφηση και αλγόριθμους ελέγχου ταυτότητας όλα τα ασύρματα σημεία πρόσβασης - πτυχές που είναι απαραίτητες για να παραμείνουν ασφαλή τα δίκτυα Wi-Fi. Αυτό σημαίνει ότι οι χάκερς το μόνο που χρειάζεται είναι να βρίσκονται κοντά σε ένα σημείο πρόσβασης για να παρεμποδίσουν την κίνηση του δικτύου και να αποκτήσουν εμπιστευτικές πληροφορίες από ανυποψίαστους ή απροετοίμαστους χρήστες.

Οι τρεις πόλεις με τα υψηλότερα ποσοστά από αναξιόπιστα δίκτυα Wi-Fi είναι η Αγία Πετρούπολη (37%), το Καλίνινγκραντ (35%) και το Ροστόφ (32%). Σε αντίθεση, τα πιο προστατευμένα μέρη ήταν σχετικά μικρές πόλεις – συμπεριλαμβανομένου του Σαράνσκ (μόνο το 10% των Wi-Fi σημείων είναι ανοικτά). Σχεδόν τα δύο τρίτα όλων των δημόσιων δικτύων Wi-Fi σε αυτές τις τοποθεσίες χρησιμοποιούν την οικογένεια πρωτοκόλλων Wi-Fi Protected Access (WPA / WPA2) για την κρυπτογράφηση της κίνησης, ένα πρωτόκολλο που θεωρείται ως ένα από τα πιο ασφαλή για Wi-Fi χρήση.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:03 - 21 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.