ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Samsung: Σφάλμα στα smartphone στέλνει προσωπικές φωτογραφίες σε τυχαίες επαφές

08:00 - 06 Ιουλ 2018 | Τεχνολογία
Samsung: Σφάλμα στα smartphone στέλνει προσωπικές φωτογραφίες σε τυχαίες επαφές
Ένας μικρός αριθμός χρηστών κινητών τηλεφώνων της Samsung βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα μορφή παραβίασης της ιδιωτικότητάς του, καθώς αναφορές δείχνουν πως ένα σφάλμα αποστέλλει φωτογραφίες σε τυχαίες επαφές, χωρίς την συγκατάθεση τους.

Οι συσκευές που επηρεάζονται είναι σύμφωνα με τις αναφορές τα πρόσφατα μοντέλα των Galaxy S9 και Galaxy S9 Plus αλλά και Note 8, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει το ίδιο πρόβλημα και σε παλαιότερα μοντέλα.

Συγκεκριμένα, οι φωτογραφίες αποστέλλονται μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου της Samsung και όπως λένε οι ειδικοί το πρόβλημα οφείλεται σε κάποιο σφάλμα κατά την ενημέρωση της εφαρμογής T-Mobile. Η συγκεκριμένη εφαρμογή περιλαμβάνει προηγμένες λειτουργίες γραπτών μηνυμάτων, όπως αποδεικτικά ανάγνωσης. Ωστόσο, σύμφωνα με το Gizmodo που επικοινώνησε με την T-Mobile, δεν αφορά δικό τους πρόβλημα.

Η Samsung ανακοίνωσε ότι «Γνωρίζουμε τις σχετικές αναφορές και οι ομάδες μας εξετάζουν το υποδεικνυόμενο πρόβλημα. Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες καλό θα ήταν να επικοινωνήσουν απευθείας με την εταιρεία».

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμή δεν έχει καταγραφεί παρόμοιο περιστατικό από Ελλάδα. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.