ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Εξανεμίστηκε» το ένα πέμπτο της περιουσίας του Mr. Facebook

09:30 - 27 Ιουλ 2018 | Τεχνολογία
«Εξανεμίστηκε» το ένα πέμπτο της περιουσίας του Mr. Facebook
Η «βουτιά» της μετοχής της Facebook είχε άμεση επίπτωση στον ιδρυτή της, Μαρκ Zoύκερμπεργκ, ο οποίος είδε το ένα πέμπτο της περιουσίας του να εξανεμίζεται.

Συγκεκριμένα ο Mr. Facebook, έχασε 20 δισ. δολάρια μέσα σε 2 ώρες μετά το πλήγμα που δέχτηκε το βράδυ της Τετάρτης η μετοχή της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων β' τριμήνου.

Μέχρι χθες ο Ζούκερμπεργκ ήταν ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με βάση την σχετική λίστα του Forbes. Αυτό όμως άλλαξε με τον επιχειρηματία να κατρακυλά τέσσερις θέσεις καταλαμβάνοντας πλέον την όγδοη θέση της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook έχει περάσει αρκετούς δύσκολους μήνες στον απόηχο του σκανδάλου διαρροής προσωπικών στοιχείων δεκάδων χρηστών του στην Cambridge Analytica. Ο Ζουκερμπερκ δε, πραγματοποίησε ακροάσεις τόσο ενώπιον του αμερικανικού Κοεγκρέσου όσο και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Παρά την χθεσινή βουτιά, ωστόσο, η μετοχή του Facebook εξακολουθεί να κινείται σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με αυτά της 27ης Μαρτίου, τις ημέρες δηλαδή που είχε πρωτοξεσπάσει το σκάνδαλο του Cambridge Analytica. Τότε η μετοχή του Facebook  είχε κλείσει στα 152,22 δολάρια και η περιουσία του Ζούκερμπεργκ υπολογιζόταν κάπου στα 61 δισ. δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.