ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Samsung: Επενδύσεις 22 δισ. σε τεχνητή νοημοσύνη και 5G

14:26 - 08 Αυγ 2018 | Τεχνολογία
Samsung: Επενδύσεις 22 δισ. σε τεχνητή νοημοσύνη και 5G
Περί τα 22 δισ. δολάρια σχεδιάζει νε επενδύσει μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός όμιλος της Νότιας Κορέας, Samsung Group, στην προσπάθειά της να κερδίσει το προβάδισμα σε νέους τεχνολογικούς κλάδους μετά και την επιβράδυνση που καταγράφει ο κλάδος των smartphones παγκοσμίως.

Όπως διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, οι επενδύσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις βασικούς τομείς:την τεχνητή νοημοσύνη (AI), την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς 5G, τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα για την αυτοκινητοβιομηχανία καθώς και τα βιοφαρμακευτικά προϊόντα, ανέφερε η εταιρεία την Τετάρτη.

Για να επεκτείνει τις δυνατότητές της, η Samsung θα αυξήσει τον αριθμό των ερευνητών σε 1.000 στα κέντρα τεχνητής νοημοσύνης που διατηρεί ανά τον κόσμο και συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Samsung Electronics αποτελεί σήμερα έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές smartphones παγκοσμίως και επιπλέον διαθέτει μια πολύ ισχυρή επιχείρηση εξαρτημάτων που τροφοδοτεί ακόμα και ανταγωνίστριες εταιρείες όπως για παράδειγμα η Apple.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι επενδύσεις του ομίλου στο σύνολο των δραστηριοτήτων του θα φτάσουν τα 161 εκατ. δολάρια μέσα στην επόμενη τριετία. Μέρος αυτών θα διατεθεί για κεφαλαιουχικές δαπάνες ενώ υψηλά θα είναι τα κονδύλια που θα αφιερωθούν στην έρευνα και την ανάπτυξη. Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης θα πραγματοποιηθεί ενός νοτιοκορεατικών συνόρων, δήλωσε η εταιρεία, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το νέο επενδυτικό της πλάνο.

Στο πλαίσιο της επένδυσης αυτής, σύμφωνα με την εταιρεία, θα δημιουργηθούν 40.000 νέες θέσεις εργασίας.

Να σημειωθεί ότι στα αποτελέσματα που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα η Samsung Electronics κατέγραψε την πιο αργή τριμηνιαία αύξηση κέρδους εξαιτίας και της επιβράδυνσης της παγκόσμιας αγοράς smartphone. Παρόλα αυτά, η εταιρεία δήλωσε ότι η επιχείρηση των εξαρτημάτων συνέχισε την θετική της πορεία. Οι μετοχές της Samsung Electronics κατέγραψαν οριακές ζημιές κατά τις απογευματινές συναλλαγές στα νοτιοκορεατικά ταμπλό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.