ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Amazon: Επόμενος σταθμός τα αυτοκίνητα

16:33 - 14 Αυγ 2018 | Τεχνολογία
Amazon: Επόμενος σταθμός τα αυτοκίνητα
Η είσοδος όλο και περισσότερων κολοσσών της τεχνολογίας στην αγορά του αυτοκινήτου καταδεικνύει ότι δεν απέχει πολύ ακόμα η εποχή που θα μπορούμε να ξεκλειδώνουμε, να βάζουμε μπροστά, ακόμη και να οδηγούμε το αυτοκίνητό μας απλώς και μόνο δίνοντας φωνητικές εντολές.

Στη «μάχη» αυτή ρίχτηκε πρόσφατα και η Amazon. Στις 9 Αυγούστου, η εταιρεία κυκλοφόρησε το Auto SDK, ένα πακέτο εργαλείων για προγραμματιστές που θα διευκολύνεί τις αυτοκινητοβιομηχανίας να ενσωματώσουν τον φωνητικό βοηθό της Amazon, Alexa, στα αυτοκίνητά τους.

Οι οδηγοί θα μπορούν να επωφεληθούν από τις βασικές δεξιότητες της Alexa όπως η ενημέρωση για τον καιρό και η επιλογή μουσικής. Παράλληλα, όμως, το Auto SDK θα επιτρέψει επίσης στην Alexa να ενσωματωθεί στα συστήματα ψυχαγωγίας, τις οθόνες πλοήγησης, στα μέσα ενημέρωσης και στο σύστημα κλιματισμού.

Το κιτ ανάπτυξης λογισμικού είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε οποιονδήποτε για ενημέρωση στην πλατφόρμα Github.

Η κίνηση της Amazon καταδεικνύει τη σημασία που δίνουν οι κολοσσοί της τεχνολογίας στην αγορά του αυτοκινήτου. Δεδομένου ότι τα αυτοκίνητα εξελίσσονται σε υπολογιστές με ρόδες, η συγκεκριμένη αγορά αποτελεί ένα νέο «Ελντοράντο» για τις εταιρείες τεχνολογίας.

Η Amazon συστήνει, λοιπόν, μονάδα αυτοκινήτου για να ανταγωνιστεί το CarPlay της Apple και το Android Auto Alphabet, τα οποία αμφότερα έχουν ενσωματώσει τους βοηθούς φωνής στα εργαλεία τους που απευθύνονται στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Παρά το γεγονός ότι η Amazon έχει ήδη συνεργαστεί με αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Toyota, η Ford και η Mercedes-Benz, το SDK θα διευκολύνει οποιονδήποτε τρίτο προγραμματιστή που δεν έχει προϋπάρχουσα σχέση με την εταιρεία για να προσφέρει υπηρεσίες χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες της Alexa.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.