ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα σκαριά «ρομποτικός» οφθαλμίατρος από τη DeepMind της Google

19:08 - 14 Αυγ 2018 | Τεχνολογία
Στα σκαριά «ρομποτικός» οφθαλμίατρος από τη DeepMind της Google
Η DeepMind, η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με έδρα το Λονδίνο που ανήκει στην μητρική της Google Alphabet Inc., σχεδιάζει να αναπτύξει ένα προϊόν που θα βοηθά τους γιατρούς να ανιχνεύουν περισσότερες από 50 απειλητικές για την όραση συνθήκες και μολύνσεις με μια απλή σάρωση του οφθαλμού

Το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει η Deep Mind μπορεί να ανιχνεύει σημάδια νόσου καλύτερα από τους γιατρούς σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στο επιστημονικό περιοδικό Nature Medicine.

Τόσο η DeepMind όσο και οι συνεργάτες της στην έρευνα, το Moorfields Eye Hospital του Λονδίνου και το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου ανέφεραν ότι υπολογίζουν οι κλινικές δοκιμές της τεχνολογίας να ξεκινήσουν το 2019.

Αν αυτές οι δοκιμές είναι επιτυχείς, η DeepMind θα επιδιώξει να δημιουργήσει ένα εγκεκριμένο προϊόν που η Moorfields θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και το οποίο θα έχει πενταετή δοκιμαστική περίοδο.

Εάν ωστόσο το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, θα είναι η πρώτη φορά που ένας αλγόριθμος βασισμένος στην μηχανική μάθηση θα χρησιμοποιηθεί ένα προϊόν για την υγεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.