ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαθέσιμο το app που προστατεύει τους Αθηναίους από τον καύσωνα

08:00 - 21 Αυγ 2018 | Τεχνολογία
Το Αστεροσκοπείο Αθηνών και ο Δήμος της Αθήνας δημιούργησαν μία εφαρμογή για smartphone, που προειδοποιεί τους Αθηναίους για τις πιο επικίνδυνες ζώνες της πόλης, κατά τις ημέρες του καύσωνα.

Αναλυτικότερα, η εφαρμογή "EXTREMA Athens" είναι διαθέσιμη στο Google Play και στο AppStore, και αποσκοπεί στην προστασία των ευπαθών ομάδων από τις υψηλές θερμοκρασίες στην πρωτεύουσα.   Το EXTREMA ενημερώνει τους πολίτες για σημεία της πόλης που χαρακτηρίζονται υψηλού κινδύνου αλλά και για τα δροσερά σημεία στην πρωτεύουσα.  

Πώς λειτουργεί

Συγκριμένα, η εφαρμογή EXTREMA Athens δίνει πληροφορίες σχετικά με:  

  • Τον ενδεχόμενο κίνδυνο: αξιολογεί τον εξατομικευμένο θερμικό κίνδυνο σε πραγματικό χρόνο και εάν είναι υψηλός προειδοποιεί και προτείνει κατάλληλα μέτρα για τη μείωση του κινδύνου
  • Τα δροσερά σημεία: προτείνει σε χάρτη ένα δίκτυο δροσερών σημείων στα οποία κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης μπορούν να ζητήσουν δροσιά κατά τη διάρκεια ακραίων θερμοκρασιών. Επίσης, αναφέρονται πληροφορίες, ώρες λειτουργίας και οδηγίες για να μεταβείτε στο πλησιέστερο σε σας δροσερό σημείο
  • Πολλαπλά προφίλ χρηστών: Η λειτουργία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την προστασία των ηλικιωμένων συγγενών. Καταχωρώντας το προφίλ και τη θέση ενός ηλικιωμένου συγγενή, τα νεότερα μέλη της οικογένειας μπορούν να λαμβάνουν εκτιμήσεις για το ενδεχόμενο ρίσκο που διατρέχουν και πληροφορίες για το πλησιέστερο σε αυτούς σημείο ανακούφισης.

Ευρωπαϊκό φαινόμενο τα app προστασίας από τον καύσωνα

Μετά την Αθήνα, δύο ακόμα ευρωπαϊκές πόλεις το Παρίσι και το Ρότερνταμ ανέπτυξαν και χρησιμοποιούν φέτος την ίδια εφαρμογή (Εxtrema Paris και Εxtrema Rotterdam αντίστοιχα) ενώ ακολουθούν και άλλες πόλεις. 

Η εφαρμογή EXTREMA Athens χρησιμοποιεί δορυφορικά δεδομένα σε συνδυασμό με ατμοσφαιρικά μοντέλα, προκειμένου να εντοπιστούν σε πραγματικό χρόνο οι περιοχές που πλήττονται περισσότερο.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.