ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιθέσεις Ρώσων χάκερ απέτρεψε η Microsoft

18:17 - 21 Αυγ 2018 | Τεχνολογία
Επιθέσεις Ρώσων χάκερ απέτρεψε η Microsoft
Την αποτροπή ρωσικών υποκλοπών δεδομένων από πολιτικούς οργανισμούς, φίλα προκείμενους στους ρεπουμπλικάνους, ανακοίνωσε ότι απέτρεψε η Microsoft.

Στόχος των ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων, σύμφωνα με την Microsoft, ήταν οργανισμοί όπως το International Republican Institute και το Hudson Institute.

Στο κέντρο μελετών International Republican Institute ανήκουν πολλά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων, μεταξύ των οποίων ο γερουσιαστής της Αριζόνα Τζον ΜακΚέιν.

Αντίστοιχα η δεξαμενή σκέψης των συντηρητικών Hudson Institute, φιλοξενεί συζητήσεις για θέματα όπως η κυβερνοασφάλεια και έχει υπάρξει επικριτικό προς τη ρωσική κυβέρνηση.

Στόχος ήταν επίσης αρκετά γραφεία γερουσιαστών και υπηρεσιών, ακόμα και η δημοφιλής σουίτα γραφείου της Microsoft, Office 365.

Οι επιθέσει αυτές απετράπησαν όταν ο αμερικανικός κολοσσός του λογισμικού κατάφερε να πάρει τον έλεγχο των domain που οι χάκερ είχαν σχεδιάσει έτσι ώστε να «μιμούνται» εκείνα των παραπάνω δικτυακών τόπων.

Η Microsoft υποστήριξε ότι πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται μία ομάδα Ρώσων χάκερ, ονόματι Fancy Bear. Τη συγκεκριμένη ομάδα έχει υποδείξει στο παρελθόν και η εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Crowdstrike.

«Ανησυχούμε γιατί αυτές και άλλες προσπάθειες θέτουν απειλή για την ασφάλεια σε ένα διευρυνόμενο πεδίο ομάδων που συνδέονται και με τα δύο αμερικανικά πολιτικά κόμματα ενόψει των εκλογών του 2018», υπογραμμίζει η Microsoft.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.