ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλαγή προέδρου στην Tesla προωθούσε η BlackRock

09:09 - 03 Σεπ 2018 | Τεχνολογία
Αλλαγή προέδρου στην Tesla προωθούσε η BlackRock
Την αντικατάσταση του Έλον Μασκ στην Tesla με ένα ανεξάρτητο πρόεδρο είχε προωθήσει η BlackRock και επενδυτικά κεφάλαια που ελέγχει.Η πρόταση, που απορρίφθηκε, δεν θα επηρέαζε τη θέση του Μασκ ως CEO της Tesla.

Μέτοχοι που κατέχουν μετοχές αξίας πάνω από 86 εκατ. δολάρια ψήφισαν κατά της πρότασης στη συνεδρίαση των μετόχων τον Ιούνιο, ενώ αυτοί που κατέχουν μετοχές αξίας μικρότερης από 17 εκατ. δολάρια ψήφισαν υπέρ της πρότασης, αναφέρει ανακοίνωση της Tesla.

Από πρόσφατη κατάθεση της BlackRock στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ προέκυψε ότι τουλάχιστον ένας εκ των βασικών επενδυτών της Tesla στήριξε το διαχωρισμό των ρόλων προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία.

Ο Έλον Μασκ βρίσκεται υπό πίεση σχετικά με τις δαπάνες της εταιρείας και για το tweet που ανάρτησε στις 7 Αυγούστου ότι σχεδίαζε να βγάλει από το χρηματιστήριο την Tesla, ιδέα που βέβαια εγκατέλειψε λίγες ημέρες αργότερα, στις 24 Αυγούστου.

Οι φωνές που ζητούν να διαχωριστούν οι ρόλοι του προέδρου και του διευθύνοντα συμβούλου, προκειμένου να βελτιωθεί η εποπτεία στην Tesla, πληθαίνουν ως αποτέλεσμα της μεγάλης πίεσης και του φόρτου εργασίας που δέχεται Έλον Μασκ, όπως ο ίδιος παραδέχθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Το διοικητικό συμβούλιο της Tesla «έβαλε πλάτη» στον επιχειρηματία λέγοντας ότι η επιτυχία της εταιρείας «δεν θα ήταν εφικτή» χωρίς την «καθημερινή ενασχόληση του Μασκ».

Ο οίκος BlackRock είναι ένας από τους 10 κορυφαίους μετόχους της Tesla, κατέχοντας  6,5 εκατ. από τις μετοχές συνολικής αξίας 170 εκατ. δολαρίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.