ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Γαλλία βάζει τέλος σε tablets και smartphones στα σχολεία

08:41 - 06 Σεπ 2018 | Τεχνολογία
Η Γαλλία βάζει τέλος σε tablets και smartphones στα σχολεία
Παρελθόν θα αποτελούν από φέτος τα tablets, τα smartwatches και τα κινητά τηλέφωνα από τα γαλλικά σχολεία - μέτρο το οποίο είχε ανακοινωθεί στην προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Μακρόν και ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Συγκεκριμένα, η γαλλική κυβέρνηση εξέφρασε την ανησυχία της για την συχνότητα χρήσης των κινητών συσκευών από τους μαθητές, καθώς εκτιμά ότι μετατρέπεται σε εξάρτηση, με αποτέλεσμα να τους αποσπά από τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές δεν θα είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα καθ‘ όλη την διάρκεια παραμονής τους στους σχολικούς χώρους, ένα μέτρο που θα έχει καθολική εφαρμογή σε δημοτικά και γυμνάσια, ενώ στο λύκειο οι διευθυντές θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής της εν λόγω εφαρμογής.

Σύμφωνα με τους εισηγητές και τους υποστηρικτές της εν λόγω απόφασης, το μέτρο θα βελτιώσει τις μαθησιακές επιδόσεις, δεδομένου ότι δεν θα αποσπάται η προσοχή των μαθητών και θα είναι πιο δραστήριοι την ώρα της διδασκαλίας.

Επιπλέον, η στέρηση των δυνατοτήτων καταγραφής/βιντεοσκόπησης που προσφέρουν οι κάμερες των «έξυπνων» συσκευών θεωρείται πως θα επιφέρουν μείωση σε προβληματικές συμπεριφορές, όπως ο σχολικός εκφοβισμός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.