ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Social Media: Κύρια πηγή ενημέρωσης παρά τα fake news

19:51 - 11 Σεπ 2018 | Τεχνολογία
Τα social media παραμένουν η κύρια πηγή πληροφόρησης για τα δύο τρίτα των χρηστών του Διαδικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες, μολονότι η πλειοψηφία τους θεωρεί ότι προβάλλουν fake news.

Παρά την έντονη αντιπαράθεση για τα "ψευδείς ειδήσεις" και τη χρήση των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης ως οργάνων προπαγάνδας, το ποσοστό των ενηλίκων Αμερικανών που δηλώνουν ότι ενημερώνονται από αυτούς έχει αυξήσει ελαφρά σε σχέση με πέρυσι, από το 67% στο 68%, σύμφωνα με μια έρευνα του Pew Research Center που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Τα ποσοστά εκείνων που δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν "συχνά" (20%) ή "κάποιες φορές" (27%) τις πλατφόρμες αυτές ως πηγή πληροφόρησης δεν έχουν αλλάξει.

Σχεδόν έξι στους δέκα (57%) από αυτούς που ενημερώνονται από τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης κρίνει ότι η πηγή αυτή είναι "σε μεγάλο βαθμό ανακριβής" και μόνο το 36% είπαν ότι μέσω αυτών των πηγών κατάφεραν "να καταλάβουν καλύτερα την επικαιρότητα".

Όσον αφορά τις αιτίες που ωθούν τους χρήστες να αναζητούν πληροφορίες από αυτούς τους ιστοτόπους, το 21% απάντησε ότι το κάνει για "πρακτικούς λόγους". Ακολουθεί η πιθανότητα αλληλεπίδρασης με άλλους ανθρώπους (8%) η ταχύτητα (7%) και το γεγονός ότι οι πληροφορίες αυτές είναι επίκαιρες.

Το 43% των χρηστών χρησιμοποιεί το Facebook για την ενημέρωσή του και ακολουθεί το YouTube με ποσοστό 21%.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.