ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μασκ: Ετοιμάζει προϊόν που συνδέει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με υπολογιστή

19:58 - 16 Σεπ 2018 | Τεχνολογία
Μασκ: Ετοιμάζει προϊόν που συνδέει τον ανθρώπινο εγκέφαλο με υπολογιστή
Ένα προϊόν που θα μας επιτρέπει να συνδέουμε το μυαλό μας με τον υπολογιστή – κάνοντάς μας, πρακτικά, υπέρ-ανθρώπους είναι το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ του κροίσου της τεχνολογίας, Έλον Μασκ.

Ο Μασκ εξήγησε την ιδέα του νέου του προϊόντος, που λέγεται Neuralink, στη διάρκεια του podcast Joe Rogan Experience. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η ιδέα βρίσκεται σε πρώιμα στάδια ακόμη, αλλά μπορούμε σύντομα να περιμένουμε τη σχετική ανακοίνωση.

«Νομίζω ότι θα έχουμε κάτι ενδιαφέρον να ανακοινώσουμε σε λίγους μήνες, θα είναι καλύτερο και από ό, τι νομίζει κάποιος ότι είναι δυνατό. Το καλύτερο σενάριο που μπορεί να προκύψει από την τεχνητή νοημοσύνη», τονίσει  ο καινοτόμος CEO της Tesla  και της SpaceX.

«Αυτό το προϊόν θα επιτρέψει σε όποιον θέλει να έχει υπεράνθρωπη γνώση. Όποιος θέλει. Πόσο έξυπνοι είστε όταν έχετε ένα τηλέφωνο ή έναν υπολογιστή και πόσο όταν δεν έχετε; Είστε πολύ πιο έξυπνοι όταν έχετε, στην πραγματικότητα», προσθέτει.

«Με το προϊόν αυτό θα μπορείτε να απαντήσετε σε όποια ερώτηση και αν σας κάνουν. Θα μπορείτε να θυμάστε τα πάντα. Το τηλέφωνό σας «θυμάται» τέλεια τα βίντεο και τις φωτογραφίες σας. Το τηλέφωνό σας είναι μια επέκταση του εαυτού σας. Είστε ήδη ένα σάιμποργκ – ένας αυτοματοποιημένος τεχνητός οργανισμός», τονίζει ο Μασκ.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι είναι σάιμποργκ. Απλά ο ρυθμός δεδομένων, είναι αργός, πολύ αργός, η καινοτομία αυτή θα σας κάνει πιο γρήγορους», καταλήγει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.