ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος ο πρώτος επιβάτης του Μασκ για το διάστημα

09:54 - 18 Σεπ 2018 | Τεχνολογία
Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος ο πρώτος επιβάτης του Μασκ για το διάστημα
Ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να στείλει τον Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο Yusaku Maezawa με έναν πύραυλο για μία βόλτα γύρω από το φεγγάρι, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο CEO της SpaceX.

Ο Maezawa, 42χρονος συλλέκτης τέχνης και επιχειρηματίας που ίδρυσε το μεγαλύτερο κατάστημα λιανικής πώλησης μόδας της Ιαπωνίας, θα είναι ο πρώτος ιδιωτικός επιβάτης που θα κάνει το ταξίδι γύρω από τη Σελήνη. Το Big Rock Falcon (BFR) δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί.

«Αυτό είναι για μένα ένα όνειρο ζωής», ανέφερε ο Maezawa σε ομιλία του τη Δευτέρα, ανακοινώνοντας ότι θα καλέσει καλλιτέχνες να τον συνοδεύσουν στο ταξίδι του το 2023.«Από τότε που ήμουν παιδί, αγαπούσα το φεγγάρι, είναι πάντα εκεί και εξακολουθεί να εμπνέει την ανθρωπότητα», δήλωσε ο Maezawa και συμπλήρωσε «επιλέγω να πάω στο φεγγάρι».

Πριν παρουσιάσει τον Maezawa, ο Μασκ περιέγραψε τους στόχους του διαστημικού ταξιδιού της εταιρείας, μιλώντας για ένα πιθανό γεγονός που θα μπορούσε να «τερματίσει τον πολιτισμό», προσθέτοντας: «Πρέπει να αναλάβουμε δράση και να γίνουμε ένας πολυ-πλανητικός πολιτισμός το συντομότερο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.