ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται σινοαμερικανικός διαχωρισμός του Internet μέσα στην επόμενη δεκαετία

16:09 - 21 Σεπ 2018 | Τεχνολογία
Έρχεται σινοαμερικανικός διαχωρισμός του Internet μέσα στην επόμενη δεκαετία
Δύο ξεχωριστά διαδίκτυα «βλέπει» να δημιουργούνται μέσα στην επόμενη δεκαετία ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google και πρόεδρος της μητρικής της εταιρείας, Alphabet, Έρικ Σμιντ.

Αναλυτικότερα ο  Έρικ Σμιντ τόνισε ότι το ένα κομμάτι του διαδικτύου θα από τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ αντίθετα το άλλο από την Κίνα. «Νομίζω ότι το πιο πιθανό σενάριο δεν είναι ένας διαχωρισμός του internet, αλλά μια διακλάδωση σε ένα κινεζικό Διαδίκτυο και ένα μη κινεζικό Διαδίκτυο με επικεφαλής την Αμερική. Το κινεζικό Διαδίκτυο αποτελεί ένα τεράστιο μερίδιο από το ΑΕΠ της Κίνας, όπως ισχύει και για το αμερικανικό Διαδίκτυο, οπότε αυτές οι δύο ψηφιακές υπερδυνάμεις είναι εκείνες που αναμένεται να κυριαρχήσουν», σημείωσε ο Σμιντ.

«Ο "δρόμος του μεταξιού" είναι μια τεράστια πρωτοβουλία από το Πεκίνο προς την αύξηση της πολιτικής και οικονομικής επιρροής της Κίνας, συνδέοντας και διευκολύνοντας όλα τα είδη εμπορίου, συμπεριλαμβανομένου του ψηφιακού εμπορίου, μεταξύ Κίνας και χωρών της Ευρώπης, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας», κατέληξε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.