ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η «δεύτερη νιότη» της μουσικής βιομηχανίας μέσα από το streaming

08:00 - 25 Σεπ 2018 | Τεχνολογία
Η «δεύτερη νιότη» της μουσικής βιομηχανίας μέσα από το streaming
Τρομακτικά έσοδα από τις υπηρεσίες streaming φαίνεται να απολαμβάνει η μουσική βιομηχανία, η οποία περνά τη δεύτερη νιότη της.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με έκθεση της Ένωσης Δισκογραφικών Εταιρειών Αμερικής, η μουσική βιομηχανία κατέγραψε αύξηση εσόδων κατά 10% στο πρώτο εξάμηνο του 2018, στα 4,6 δισ. δολάρια, με το 75% από αυτά να προέρχεται από υπηρεσίες streaming.

Στο ποσό περιλαμβάνονται έσοδα από:

  • Συνδρομητικές υπηρεσίες μουσικής
  • Υυπηρεσίες ίντερνετ
  • Ψψηφιακές ραδιοφωνικές υπηρεσίες και διαφημιστικές υπηρεσίες

Συγκριτικά, μόνο το 12% των εσόδων - 562,2 εκατομμύρια δολάρια - προήλθε από ψηφιακές λήψεις, ποσοστό που μειώνεται τόσο σε ποσοστά όσο και σε πραγματικά δολάρια εδώ και χρόνια. Αλλά αυτό είναι ακόμα καλύτερο από τις πωλήσεις φυσικής μουσικής, οι οποίες σήμερα αποτελούν ένα πενιχρό 10% των εσόδων ή 461,6 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της εξαμηνιαίας περιόδου.

Φυσικά τα ποσά αυτά δικαιολογούν και την φρενίτιδα των τεχνολογικών κολοσσών να εισέλθουν στην πλέον ανταγωνιστική αγορά των έξυπνων ηχείων. Amazon, Apple και Spotify ανταγωνίζονται αυξάνοντας τις συνολικές συνδρομές στις πλατφόρμες τους σε πάνω από 1 εκατομμύριο το μήνα κατά μέσο όρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.