ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Google: Το Top 5 υπηρεσιών που καταργήθηκαν πριν το Google+

15:17 - 11 Οκτ 2018 | Τεχνολογία
Google: Το Top 5 υπηρεσιών που καταργήθηκαν πριν το Google+
Η Google είναι γνωστή για την μηχανή αναζήτησης της αλλά και για την ευρεία γκάμα υπηρεσιών που προσφέρει στους χρήστες της. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι υπηρεσίες που η δημοφιλής εταιρία τεχνολογίας έχει αποσύρει από την αγορά, όπως το Google + στο οποίο έβαλε τέλος πριν από μερικές ημέρες.

Αναλυτικότερα οι πέντε υπηρεσίες στις οποίες η Google έβαλε τέλος πριν το Google + ήταν:

Google Answers

Το Google Answers αποτελεί το πρώτο πρότζεκτ που η Google αποφάσισε να υλοποιήσει. Πρόκειται για μια υπηρεσία που κράτησε για περίπου 4 χρόνια μέχρι το 2006, ωστόσο στην πορεία σταμάτησε να δέχεται… ερωτήσεις.

Lively

To Lively ήταν ένα πρότζεκτ της Google, το οποίο διήρκησε λιγότερο από ένα χρόνο και μετά χάθηκε από τον χάρτη το 2008. Μέσω ενός εικονικού κόσμου το συγκεκριμένο εργαλείο έδινε στους χρήστες τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με τους φίλου τους εικονικά.

Glass

To Google Glass ήταν ένα προϊόν που παρουσιάστηκε το 2012 ωστόσο δεν έφτασε ποτέ στο ευρύ κοινό, καθώς η εταιρεία κατήργησε την διάθεσή του το 2015. Υποσχόμενο τη νέα μόδα στη οπτική το Glass παρουσιάστηκε με πολλά προβλήματα τόσο στη χρήση του όσο και στην ασφάλεια των χρηστών.

Google Buzz

Το Google Buzz αποτέλεσε τον πρόδρομο του Google +. Ουσιαστικά πρόκειται για μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης μέσω του gmail. Ωστόσο η υπηρεσία δεν κατάφερε να αποκτήσει ένα ικανοποιητικό μερίδιο αγοράς και το 2011 η Google ανακοίνωσε πως θα διακόψει τη διάθεσή της στο κοινό.

Google Play

Το Google Play για Android παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2014, ωστόσο τον Ιανουάριο του 2015 η εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει την υπηρεσία με αποτέλεσμα το Galaxy S5 της Samsung να κυκλοφορήσει χωρίς αυτή, παρά το γεγονός ότι στο promotional υλικό της την περιελάμβανε κανονικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.