ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Airbnb, Uber και Slack από το 2019 πάνε... Wall Street

10:45 - 20 Οκτ 2018 | Τεχνολογία
Δυνατή χρηματιστηριακή χρονιά αναμένεται να είναι το 2019 αφού μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες ετοιμάζονται να κάνουν την δημόσια εγγραφή τους και οι εκτιμήσεις λένε πως θα μπορούσαν να φτάσουν και τα 100 δισ. δολάρια ή και περισσότερο.

 

Εταιρείες όπως οι Uber και Airbnb έχουν αυξήσει τις προσδοκίες των επενδυτών αφού αρκετές εξ' αυτών έχουν υπονοήσει ότι βαδίζουν προς την Wall Street και μάλιστα με καλές προοπτικές.

 

Uber

Η νέα ηγεσία της Uber είναι τον τελευταίο διάστημα απασχολημένη με την αναμόρφωση της εικόνας της αλλά και την προετοιμασία της για την δημόσια εγγραφή της μέσα στην επόμενη χρονιά.

 

Goldman Sachs και Morgan Stanley μάλιστα αναφέρθηκαν στην Uber τον περασμένο μήνα, εκτιμώντας την αξία της εταιρείας στα 120 δισ. δολάρια, σύμφωνα τουλάχιστον με πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό υπερβαίνει κατά πολύ την τελευταία αποτίμηση της Uber κατά τον γύρο χρηματοδότησης που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο, η οποία έφτανε τα 76 δισ. δολάρια.

 

Ωστόσο με βάση τα όσα έχει αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Uber, Ντάρα Κοσροβσάσι, η Uber δεν θα χτυπήσει την πόρτα της Wall Street πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

 

Airbnb

Μια ακόμα εταιρεία που από καιρό μας έχει απασχολήσει με την δημόσια εγγραφή της είναι και η Airbnb. Η περίφημη πλατφόρμα διαμοιρασμού βέβαια κρατά κρυφό το πότε και το αν σε σχέση με τους υπόλοιπους τεχνολογικους παίκτες.

 

“Θα είμαστε έτοιμοι για IPO το επόμενο έτος, αλλά δεν ξέρω αν εν τέλει θα μπούμε στο χρηματιστήριο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Μπράιαν Τσέσκι στη συνδιάσκεψη του Recode Code τον Μάιο εξηγώντας ότι προτού κάνουν το βήμα θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι κάτι τέτοιο θα είναι προς όφελος των επενδυτών.

 

Slack

 

Την χρηματιστηριακή της μοίρα δείχνει να χαράσσει και η Slack η οποία έχει ανακοινώσει ότι οδεύει προς την Wall Street ήδη από το 2017.

 

Ωστόσο τώρα φαίνεται σχεδόν έτοιμη να κάνει το ντεμπούτο της στα χρηματιστηριακά ταμπλό και μάλιστα στις αρχές του 2019, σύμφωνα τουλάχιστον με πρόσφατο δημοσίευμα της Wall Street Journal.

 

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για χρηματιστηριακή αξία που θα μπορούσε να φτάσει τα 7 δισ. δολάρια μετά και την χρηματοδότηση που έλαβε λίγο πριν το καλοκαίρι του 2018.

 

Palantir

 

Η εταιρεία εξόρυξης δεδομένων η οποία υποστηρίζεται από τον Πίτερ Θίλ είναι ο τελευταίος τεχνολογικός γίγαντας που ακούστηκε ότι εξετάζει την δημόσια εγγραφή του την χρονιά που μας έρχεται σύμφωνα τουλάχιστον με τα αμερικανικά ενημερωτικά μέσα.

 

Όπως αναφέρει το CNBC η Palantir είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με την Morgan Stanley ενώ σύμφωνα με την Wall Street Journal η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε σχετικές συνομιλίες και με την Credit Suisse.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης της Palantir το 2015 εκτίμησε την αξία της εταιρείας στα 20 δισ. δολάρια ωστόσο κατά την δημόσια εγγραφή της η εταιρεία θα μπορούσε να διπλασιάσει αυτές τις εκτιμήσεις φτάνοντας και τα 41 εκατ. δολάρια.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.