ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Nέα συνεργασία Amazon-Qualcomm φέρνει την Alexa στα...αυτιά μας

14:57 - 26 Οκτ 2018 | Τεχνολογία
Nέα συνεργασία Amazon-Qualcomm φέρνει την Alexa στα...αυτιά μας
Εκμεταλλευόμενη το συγκριτικό της πλεονέκτημα στην αγορά "έξυπνων σπιτιών" η Amazon προχωρά σε συνεργασία με την Qualcomm, με σκοπό την εισαγωγή της Alexa σε έξυπνα ακουστικά.

Η Alexa, ο Νο1 ψηφιακός βοηθός, θα μεταφερθεί στα smartphones , καθώς η Google δεν έχει καταφέρει ακόμα να διεισδύσει σε αυτή την αγορά παρά την ηγετική της θέση στην αγορά smartphone. Ειδικότερα τα νέα ακουστικά βασίζονται στο νέο έξυπνο καλώδια που ανέπτυξε η Qualcomm το οποίο σε συνεργασία με το bluetooth του τηλεφώνου θα επιτρέψουν στους προγραμματιστές να φτιάξουν ακουστικά με ενσωματωμένη την υπηρεσία Amazon Alexa Voice Service (AVS). Το κιτ που παρουσίασε η Qualcomm είναι το πρώτο που υποστηρίζει το πρωτόκολλο Allexa Mobile Accesory (AMA) το οποίο επιτρέπει στην Alexa να ενσωματωθεί σε έξυπνες συσκευές που συνδέονται μέσω Bluetooth.

Με αυτό τον τρόπο γίνεται πιο εύκολη και πιο φτηνή η σύνδεση της Alexa στις κινητές συσκευές,  συμβάλλει στη μείωση του κόστους της ανάπτυξης των ακουστικών και επιταχύνει το χρόνο στην αγορά, αφού οι κατασκευαστές συσκευών δεν χρειάζεται πλέον να προσθέτουν κανένα υλικό επικοινωνίας πέρα ​​από το Bluetooth.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:58 - 26 Οκτ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.